Ukemeny med oppskrifter

Maten med spennende smaker

Prøv noe nytt og godt denne uka.

Sist oppdatert

Denne uka skal vi kose oss med verdens beste kjøttboller, lære å lage basilikumsaus, lage en ny hamburger og gi nye smaker til laksen.

Det er bare å glede seg!

 

Mandag: Verden beste kjøttboller

Det er en superstart på denne uka. Med disse fabelaktige kjøttbollene blir det mandagsfest på kjøkkenet.

Hemmeligheten er å vende inn oppbløtt brød. Og for den som ikke kjenner trikset høres det ut som en dårlig ide.

Jeg vet.

Men, jeg lover at kjøttbollene dine ikke lenger er som gummiballer når du gjør en skorpefri brødskive bløt, klemmer ut vannet med neven og vender det inn i kjøttdeigen. I tillegg: Vend inn pinjekjerner, parmesan og noen rosiner, så skal få oppleve kjøttboller i verdensklasse.

Tirsdag: Suppa med det rare i

Mandelsmør er vrient å få tak i. Men, du lager det enkelt ved først å riste bake dem i ovnen på 180 grader til de så vidt tar farge og så kjør dem i en kjøkkenmaskin til oljen slipper.

Når du har gjort det kan du lage sjokoladepålegg og en masse andre godsaker. En av dem er denne suppa på grønne bønner. Sunt, smakfullt og veldig moderne.

 

Onsdag: Middag med basilikumsaus og sprø, grønne stenger

Det er tiden for ukompliserte middager. Og det er ikke mye som kreves av deg for å lage en stekt brødskive med tomatsalat, skinke, mozzarella og basilikumsaus.

Om du vil kan du også lagre noen lekre asparges. De dypper du først i pisket eggehvite, så i en blanding av mel, brødkrum og parmesan før du bakes et kvarter i ovnen.

 

Torsdag: Linsesuppe med stekt tilbehør

En enkelt middagstips er å gjøre seg kjent med linsene. De burde ha en like stor plass i livet som pastaen. Minst.

I denne utgaven av linsesuppe får du med deg flere grønnsaker og så noen gode pølsebiter som du steker ved siden av og har på toppen.

 

Fredag: Hamburger med innebygget hemmelighet

Når fredagen kommer er det denne burgeren som venter. Og den har en innebygget overraskelse. Du ser hvordan den lages her

Det morsomme er at burgeren har et innebygget speilegg.

Ovnsbakte poteter serves gjerne til - ja, de med ristetrikset som gjør dem så supersprø.

 

Lørdag: Rullet fisk med nydelig saus

Denne elegante retten har jeg blitt veldig glad i. Får du tak i en flyndre kan du flå den på denne måten. Det enkleste er jo å kjøpe ferdig flyndrefilet.

Så pisker du egget, smøreost, forkokte brokkkolibiter og timian sammen og ruller flyndrefileten rundt blandingen før du baker den i ovnen.

Da gjenstår sausen.  Steke noen fine valnøtter i smør sammen med rosiner. Og så har du over en spiseskje dukkah (egyptisk krydderblanding). Dette øser du over fisken ved servering.

Til denne synes jeg høres fint ut med en solid potetsalat til.

 

Søndag: Laks med uvante smaker

Vi avslutter middagsuka med å bake laks i ovnen sammen med skiver av appelsin og sitron. Og en rosmarinkvist gir litt ekstra aroma.

Gjør det enkelt og server "tilbehøret som passer til alt", nemlig aspargesbønner, tomater, persille og dessuten en søt komponent, for eksempel nektarin.

 

Jeg håper alle får en riktig god smaksuke!

Denne saken ble første gang publisert 01/06 2015, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også