Vi feirer at det livnar i lundar denne uka!

Asparges får lov til å åpne ballet i en elegant pastarett. Og den dukker også opp i den vårlige suppa som kommer på onsdag.

Eller kan du glede deg til den kule torskeretten og avslutningen på uka: Chili con carne.

 

 

Mandag: Grønn vårpasta 

Vi begynner med en vårlig pastarett. Her er det asparges som spiller hovedrollen. De norske aspargessene har ikke dukket opp av jorda riktig ennå, men da kan vi glede oss til de kommer.

Nå du vet at pastaretten også inneholder bacon, pinjekjerner og parmesan er saken klar: Dette er en vinner.

 

Tirsdag: Den enkleste fiskemiddagen

På lik linje med laksen med sennep og honning og verden beste kjøttboller er dette en klassiker for Klikks lesere.

Jeg elsker denne superenkle middagen: Lag remulade ved å kjøre sammen sennep, eggeplomme, solsikkeolje og litt sitronsaft. Om jeg fortsatt har noen av gode ansjosene bruker jeg det også. Og kapers! Men, ikke alle liker det.

Skjær selleriroten opp i fyrstikker og vend inn remuladen. Og det er denne du serverer med fine skiver av røkelaks.

 

Onsdag: Sunn suppe

Om du ikke har laget denne før så sjekk ut videoen her (ett minutt og 19 sekunder....).

Det er Bill Granger som lager den og videoen er hentet fra BBCs programserie. Det som virkelig gjør denne frisk og deilig er en god neve med mynte og bruken av sitronskall.

 

Torsdag: Torskekuler

Disse kulene er en artig vri på torskemiddagen. Server de gjerne med couscous, men jeg vil helst holde en knapp på den supre salaten fra samme sted, nemlig tabouleh. Det er suverent sammen med falafeltorsken denne torsdagen.

 

Fredag: Snacks til middag

Jeg elsker å være politisk ukorrekt i matveien. Og en liten djevel i meg fryder seg over å servere nachochips til middag, med deilig krydret kjøttsaus. Og når dette får litt tid i ovnen og jeg ser osten smelte over sausen og nachochipsen merker jeg hvor godt det er å la alle hemninger slippe. Her er det matfest!

 

Lørdag: Fin middag

Denne retten hører til blant de elegante. Ideen er å blande sammen brokkoli og smøreost og rulle det sammen i fileter av flyndre.

Høres det komplisert ut?

Det er ikke det. Lover.

Fisken blir supergod når du baker den i ovnen og serverer med smørstekte valnøtter og rosiner (ja, rosiner!).

Denne kan du gjerne servere noen bakte poteter til.

 

Søndag: Chili søndag

Vi avslutter denne uka med ei skikkelig gryte. Denne oppskriften på chili con carne har til gode å noen som ikke liker den.

Du kan gjerne justere chilimengden, den er i utgangspunktet ganske mild.

 

Ha en velsmakende uke!

 

Mandag:

Erik Hannemann

Pasta med asparges

Enkle pastaretter får vi ikke nok av. Her er en kul variant med asparges og bacon.

Til 4 porsjoner:

400 g pasta, penne

12 stk asparges

1 fedd hvitløk

4 ss pinjekjerner

olivenolje

8 skiver bacon

3 ss sitronsaft

salt og nykvernet pepper

75 g parmesan, nyrevet

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Sellerirotremulade med røkt laks

Middag med fisk på 20 minutter? Ikke noe problem.

Til 4 porsjoner:

Sellerirotremulade

3 ss sennep, gjerne Dijon

3 stk eggeplomme

2 dl solsikkeolje

1 stk sitron

1 stk sellerirot

12 stk oliven

salt og nykvernet pepper

urter, gjerne persille, gressløk eller timian

8 skiver røkelaks

200 g ris, eventuelt

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

BBCLifestyle

Grønn suppe med erter og purre

Enklere suppe er vanskeligere å lage.

Til 4 porsjoner:

1 stk purre

olje/smør til steking

250 g asparges

1 dl små, grønne bønner

1 dl erter, gjerne frosne

75 ml kyllingkraft

100 g fetaost, gjerne smuldret

mynte, frisk, noen blader

sitronskall, revet

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Torsk som falafel

Å lage torsk som falafel er rett og slett en veldig god ide. Torskekulene kommer du til å bli glad i.

Til 4 porsjoner:

250 g kikerter

2 stk hvitløksfedd

1 ts spisskum

200 g torskefilet

2 stk egg

4 ss cashewnøtter

olje til fritering

salt og nykvernet pepper

6 ss aioli

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Nachos med kjøttdeig og ost

Her kommer en suveren hverdagsrett.

Ingredienser:

500 g kjøttdeig

1 stk løk

olje/smør til steking

2 stk fedd hvitløk

1 ts chilipulver

1 ts kumin

1 ts sukker (gjerne brunt sukker)

2 bokser bønner

2 dl tomat saus (eller bare hakkede tomater fra boks)

2 stk rød chili

2 ss koriander, hakket

1 ss sitronsaft

salt og pepper

tortillachips

150 g ost, revet

4 ss rømme

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Smørflyndre med valnøtter og brokkoli

Dette er en en morsom måte å lage fisk på.

Til 4 porsjoner:

4 stk flyndrefilet

0,5 stk brokkoli

4 ss smøreost

1 ts timian

1 dl valnøtter

2 ss rosiner

1 ss dukkah

3 ss smør

1 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Peter Berg

Chili con carne med rømme og tortilla

Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og varmer. Det er overraskende enkelt å lykkes med chili con carne og når du serverer med tortillachips og rømme er suksessen sikret.

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

0,5 kg kjøttdeig

1 ss tomatpuré

2 stk tomatboks

5 fedd hvitløk, skrelt

3 stk soltørkede tomater, hakket

3 stk gulrøtter, skrelte

2 bokser bønner, f. eks kidneybønner

1 ts kuminfrø

1 ts korianderfrø eller pulver

1 stk chili, eller flere

1 ts chilipulver

2 stk paprika

4 ss rømme

tortillachips

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!