Uka begynner med en tomatsuppe du kan begynne å glede deg til allerede nå.

Og du kan også se fram til sprøstekte chorizopølser, torsk med bacon og en spennende lammerett med porterøl.

 

 

Mandag: Rød suppe med smeltet lokk

En deilig tomatsuppe til middag kan ta brodden av en hektisk start på uka. Og akkurat som med skikkelig løksuppe så setter du varme skåler inn i ovnen.

Hvorfor?

Jo, for da får brødskiven med osten tid til å smelt seg deilig og innbydende.

Tirsdag: Sprøstekt chorizo gir den kjappeste middagen

Denne retten er nesten for god til å være sann.

Du er likevel en av de få som vil spise den. Chorizo er nemlig ikke spesielt populært der det spises mest couscous (siden den inneholder svinekjøtt). Sprøstekte biter av chorizopølse gjør seg dog fabelaktig godt med couscous.

Denne retten er så enkel og kjapp som det kan få blitt: Spis couscousen sammen med erter og pølsebitene.

Onsdag: Opprullet kylling

Her får kyllingen låne litt smaker fra appelsin, estragon og aprikos. Det gjør underverker for en hverdagskylling!

Først banker du kyllingbrystet litt flatere før du legger på krydder og appelsinskallet. Så har du på litt olje før du ruller det sammen og fester det med en tannpirker og steker det i panna sammen med biter av aprikos.

Det gjør seg finfint med litt salat, kanskje en tabouleh.

Torsdag: Torsk og bacon

At torsk blir enda bedre med bacon er det ikke mange vil nekte på. Dette er en enkel rett hvor bacon blandes med frisk gressløk og serveres sammen med torsken.

 

Fredag: Den ovale løsningen

Du husker at karbonader skal være ovale?

Det ser ut til å være det eneste man er enige om. Disse karbonadene er fine å servere med den supergode løken til.

Jeg blir mer og mer opptatt av grønnsaker og vil servere dem med et skikkelig lekkert fat med reddiker, aspargesstrimler, gulrøtter, sukkerert og kanskje en aioli.

 

Lørdag: Lam og øl

I denne spennende retten møtes lam og øl. Det er ypperlig anledning til å bli mer kjent med øltypen Porter - du finner testen vår her.

Det er maestro Jan Vardøen som har laget oppskriften. Og den er i hands ånd: Enkelt, skikkelig og dødsgodt!

 

Søndag: Den gode gryten

Vi avslutter denne uka ved å samle oss rundt en god gryte med bacalao. Og så fikk jeg det plutselig for meg at jeg jammen skal servere den med hvitløkbaguetter til.

 

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Marit Røttingsnes Westlie

Deilig tomatsuppe med ostegratinerte brødskiver

Den hjemmelagde tomatsuppeversjonen er ut av en helt annen verden enn posevarianten. Dette er superbillig og god hverdagsmiddag.

Til 4 porsjoner:

1 stk løk

2 fedd hvitløk

1 ss olivenolje

1 ts oregano tørket

0,5 ts chilipulver

1 ts salt og nykvernet pepper

2 stk tomatboks

1 ts sukker

2 dl vann

4 skiver brød

50 g ost, revet

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Couscous med chorizo

Det blir ikke raskere middagsmat enn med couscous. I denne varianten får du også litt chorizo og erter.

Til 4 porsjoner:

4 dl couscous

3 dl vann

200 g chorizopølse

200 g erter

buljong

2 stk vårløk

olivenolje

2 stk sitronbåter

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Kyllingspyd med godt krydder

Av og til må du banke kyllingen litt.

Ingredienser:

2 stk kyllingbryst

6 stk aprikoser, tørkede

skallet fra en halv appelsin (unngå det hvite)

salt og pepper

2 ts estragon (tørket eller fersk)

smør/olje til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Robin Balas

Pannestekt torsk med bacon- og gressløksmør

Enkelt og supergodt! Torsk som stekes i panne bør ha skinnet på for å unngå at de faller fra hverandre.

Til 4 porsjoner:

800 g torskefilet med skinn

4 ss hvetemel

2 ts salt

smør og olje til steking

Bacon- og gressløksmør

2 skiver baconterninger

100 g smør

1,5 ss hakket gressløk

Tilbehør

8 stk asparges

4 stk gulrot

1 stk brokkoli, i buketter

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Karbonader med god løk

Karobonader blir best når du serverer med denne løkkompotten.

Ingredienser:

500 g karbonadedeig (eller renskåret kjøtt som du kverner selv)

salt og pepper

1 ts ingefær

0,5 ts muskat

1 ts potetmel om deigen ikke henger godt nok sammen

Løkkompott

2 stk løk

1 ss sukker, gjerne brunt sukker

3 ss smør

2 ss rødvinseddik

3 ss rosiner

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Lammeskank i Porter

Dette er Jan Vardøens supre oppskrift på lammeskanker i porter-øl.

Ingredienser:

4 stk lammeskank

1 kopp mel

1 ss salt

2 ss pepper, grovmalt

0,5 kopp solsikkeolje

4 stk gulrøtter (store)

1 bt stangselleri

1 stk purre

2 stk løk

3 fedd hvitløk

35 cl øl, porter

70 cl oksekraft

timian, frisk

3 stk laurbærblad

bladpersille

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Bacalao

Her er Christopher Sjuves oppskrift på bacalao. Han er raus med oljen!

Til 8 porsjoner:

600 g klippfisk, tørket - eller 2 kilo utvannet klippfisk

1 kg løk

1 kg poteter

2 stk tørkedechili(valgfritt)

3 bokser tomat

10 stk pepperkorn

1 stk hvitløk

2 stk laurbærblad

20 stk oliven, sorte

200 g syltetpaprika(kjøpes på glass i de fleste butikker)

2 dl olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!