Det er klappet og klart for en nye uke. Det er ikke lam på denne menyen, det sparer vi til nærmere påske, ikke sant?

Du finner noen herlige, italienske kjøttkaker, kjapp couscous og uka rundes av med en herlig kveitemiddag på gul bunn.

Her er ukens ukemeny!

Mandag: Kjapp middag med røde pølser

Ukens kjappeste middag kommer på mandagen. De er couscous på menyen! Couscous tar altså omtrent like lang tid å lage som å koke vann.

Det som setter skikkelig smak på denne retten er den spanske pølsa, chorizo. Om du ikke får tak i den kan du finne en annen du liker.

Liker du chorizo og enkle middager - så sjekk også ut denne pastavarianten.

Tirsdag: Suppe med god fisk og nudler

En deilig suppe med gode grønnsaker, nudler og steinbitt kommer til å gjøre tirsdagen din litt bedre enn andre tirsdager, håper jeg.

Får du ikke tak i steinbitt kan du bruke annen, hvit fisk.

 

Onsdag: Kreolsk kjøttdeiggryte

Vi har creolene, etterkommerne av franske kolonister, i USA for mye godt. Veldig ofte holder det å ha litt chili, eller tabasco, i oppskriften for kvalifisere til kreolsk. Dette er en slik en - altså en enkel variant som passer fint til hverdagen.

 

Torsdag: Torsk i sennepsaus 

Sennep er sterkt. Men, når du varmer den opp (for eksempel i en saus) så blir den mildere og snillere. Men, for å bevare det gode, lille stinget fra sennep røres den inn mot slutten.

Jeg foreslår også at du lager en irrgrønn ertepuré til denne deilige retten.

 

Fredag: Det er noe muffins med denne middagen

Fredagen skal være litt morsommere enn andre dager. Og derfor lager du denne morsomme retten hvor du blander macaroni, hvit saus og parmesan, har det i muffinsformer og baker dem i ovnen.

Du kunne også bruke bacon - slik som det gjøres i denne artigheten.

Server dem med grønnsaker, gjerne et italiensk fat som det virkelig bugner av.

 

Lørdag: Kjøttkaker på italiensk vis

Når italienerne lager kjøttkaker blander dem inn masse bladpersille, parmesan og bacon. Og det blir det godt, selvsagt.

Server dem med en god og sunn linsesalat.

Og da mener jeg bestemt at det er rom for litt dessert. Jeg foreslår en saftig, herlig og gigantisk sundae.

 

Søndag: Kveite på gul bunn

I butikken dukker det stadig opp flere typer rødbeter. Endelig! Det er sånne man har sett i utenlandske matblader i mange år (særlig danske).

Og sannelig - noe er også gule. Det er de som brukes i denne retten. Bruk røde om du bare finner det i butikken din.

Det er kveita som får æren av å akkompagnere gulbetene til middag. En skikkelig kveitemiddag.

 

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Couscous med chorizo

Det blir ikke raskere middagsmat enn med couscous. I denne varianten får du også litt chorizo og erter.

Til 4 porsjoner:

4 dl couscous

3 dl vann

200 g chorizopølse

200 g erter

buljong

2 stk vårløk

olivenolje

2 stk sitronbåter

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Steinbit- og nudelsuppe

Til 4 porsjoner:

200 g nudler

2 stk hvitløksfedd

1 ss olivenolje

150 g champignon

125 g babymais

1,5 l fiskekraft eller buljong

600 g steinbitfilet

4 stk vårløk

1 neve spinat blader

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Ove Lindfors, Linnea Press

Kreolsk kjøttdeiggryte

Den kraftige chorizopølsen gir ekstra smak til kjøttdeigen. Server ris eller byggryn til.

Til 4 porsjoner:

500 g kjøttdeig

200 g chorizopølse

1 stk løk

1 stk paprika, rød

1 ss smør

1 ss hvetemel

2,5 dl matfløte

2 dl vann

2 stk buljongterning

2 ts oregano tørket

1 dl oliven, sorte

1 dl sylteagurk - små

1 dl løk - syltet

1 ts salt

3 dråpe tabasco

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Torsk med sennepssaus

Torsken blir enda bedre med denne sennepssausen.

Ingredienser:

800 g torskefilet

25 g hvetemel

25 g smør

1,5 dl melk

1,5 dl kremfløte

2 ss smør

salt og pepper

persille, hakket til pynt

2 ts sennep, helst sterk (Dijon-sennep)

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Mac 'n cheese muffin

Muffins uten sukker? Ja, mac and cheese muffin er en du kan spise til middag. En middagsmuffin!

Til 4 porsjoner:

150 g smør

2 ss hvetemel

500 g makaroni

2,5 dl melk

400 g gulost

4 ss parmesan

salt og nykvernet pepper

1 dl brødrasp

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Linnea Press

Italienske kjøttkaker med linsesalat

Til 4 porsjoner:

500 g kjøttdeig

1 stk loffskive, uten skorpe

1 dl melk

50 g bacon

1 stk egg

1 dl bladpersille

1,5 dl parmesan, nyrevet

1 ts salt

0,25 ts pepper

smør, til steking

Linsesalat med soltørkede tomater

2,5 dl linser, grønne

0,5 stk appelsin, finrevet skall

5 dl vann

1 stk hønsebuljong

2 stk hvitløksfedd

1 dl soltørkede tomater

1,5 ss rosmarin, hakket

3 ss olivenolje

250 g Minitomater

1 ss balsamicoeddik

0,5 ts salt

0,25 ts pepper

1 dl persille hakket

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Kveite med gulbeter

Gulbeter er rødbetenes gule bror. Litt søtere, mye gulere.

Til 4 porsjoner:

4 stk gulbet

800 g kveite

8 stk vårløk

2 dl hvitvin

2 ss smør

75 g valnøtter

dill

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!