Ukens matmeny er klar!

Blant herlighetene finner du lasagne, den supre løksuppa og kjøttkaker med noe attåt. Det er bare å glede seg.

Mandag: Lasagne som ikke er lasagne

Dette var den første skikkelige retten jeg lærte å lage. Jeg vokste opp med denne og trodde lenge det var lasagne. Ekte lasagne.

Det er det ikke - den lages jo med plater.

Men, det er jaggu ikke mye forskjell i smaken her. Det kan bli mye mas om du er i tidsklemma, men hvitløksbaguetter og en enkel salat er standard tilbehør til denne hverdagshelten.

Tirsdag: Den enkleste middagen

Det er klart det er lov å spise sandwich til middag!

Det er kjekt å ha et par superkvikke middager på repertoiret. Dette er en sånn.

Dette går kjapt: Bland sammen tunfisk, majones, yoghurt, kapers og tomat og smør det på brødskiver. Legg på salat - del de (for all del) på tvers, slik at det blir trekanter.

Onsdag: Suppa som alle bør spise ofte

Løksuppe hører hjemme hos en driftig familie. Middagen er nesten gratis og står ikke tilbake noe. Lukk øynene og tenk på løksuppe med gratinert ost.

Sulten?

Du kan ta en titt på videoen her.

Torsdag: Laks fra Asia

Ukens eksotiske kommer fra Asia. Vi sendte en laks over kontinentet og tilbake kom den, glasert i lime, soya, honning og chiliflak.

Nydelig. Og den ligger på spinat - masse spinat.

Fredag: Den sprøeste snitzelen

Denne svinesnitzelen overgår alle andre snitzler jeg har spist - og du ser hvordan den lages i denne videoen.

Ikke bare er snitzelen supersprø og saftig inni, men tilbehøret er også knall. Det er verdt å merke seg den remuladen, sier jeg.

Jeg lover at denne fredagen ikke blir helt som andre fredager.

Lørdag: Kylling etter boka

Den ovnsstekte kyllingen lages etter boka, bokstavelig talt. Den utmerkede Simon Hopkinson er mannen bak den enkle kokeboka Roast Chicken and other Stories. Og vi tar tittelkuttet.

Til den foreslår jeg å lage en deilig, kremet potetsalat og eventuelt litt rå grønnsaker på et fat.

Ja, så unner vi oss en dessert fra samme mann, nemlig den supre kaffegranitaen.

Søndag: Kjøttkaker med noe attåt

Vi avslutter denne uka med noen saftige kjøttkaker. De er ikke som andre kjøttkaker siden de gratineres med chevreost, og, jada, så har vi litt honning for å gjøre overgangen til en ny uke litt søtere.

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Kim Holthe

Makaroniform med kjøttdeig

Velsmakende og lettvint form som gjerne kan gjøres klart kvelden i forveien.

Til 4 porsjoner:

400 g kjøttdeig

2 ss smør

8 dl makaroni

1 stk Fedd med hvitløk

1 ts salt

0,5 ts pepper

Hvit saus:

1 ss smør

1,5 ss hvetemel

5 dl melk

salt og pepper

1 stk purre

1 ss oregano

100 g revet hvitost

1 kvist tomater

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Panopticon

Tunfisk- og kaperssandwich

En sandwich du kan glede deg til.

Til 1 porsjon:

2 skiver form brød

salat

Tunfiskrøre:

0,5 bokser tunfisk

1 ss majones

1 ss yoghurt naturell

1 ss kapers

1 ss hakket rødløk

0,5 stk tomat uten kjerner og skinn

salt

pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Løksuppe

Slik lager du super løksuppe. Ikke let lenger! Du finner ikke bedre løksuppe enn denne.

Ingredienser:

6 stk løk

1 dl madeira

1,5 l vann

buljongterning

100 g ost, gjerne gryere eller annen fast, hvitost

25 g parmesan

2 stk små loffskive r

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Klikk.no

Asiatisk laks

Slik blir den asiatiske laksen god... I oppskriften finner du lime, soya og chili og hvitløk.

Til 4 porsjoner:

4 dl jasminris

4 ss smør

2 fedd hvitløk

1 ts chili flak (pepperflak, eller vanlig pepper)

3 ss honning

4 ss limesaft

3 ss soyasaus

300 g spinat

4 stk laks ebiter

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Svinesnitzel

Svinesnitzel med en veldig, veldig sprø overflate - det blir ikke bedre enn med denne oppskriften.

Til 4 porsjoner:

Snitzel

4 skiver flatbiff

salt og nykvernet pepper

1 stk egg

4 ss hvetemel

4 ss griljermel

2 dl cornflakes

olje

Remulade

1 stk egg

1,5 dl solsikkeolje

2 ss kapers

1 ts sennep

8 stk sylteagurk

urter, friske

Smørdampede grønnsaker

2 stk gulrøtter

2 stilk stangselleri

0,5 stk brokkoli

2 ss smør

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Ovnsstekt kylling

Dette er den beste måten å helsteke en kylling på.

Til 4 porsjoner:

1 stk kylling

4 ss smør

1 stk sitron

1 kvast timian, estragon eller begge deler

1 fedd hvitløk

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Ove Lindfors, Linnea Press

Chèvregratinerte kjøttkaker

Aller best blir disse kjøttkakene om du bruker kvernet lammekjøtt, men vanlig kjøttdeig går også bra. Norsk chèvre, hvit geitost, passer godt til dette.

Til 4 porsjoner:

500 g lammekjøtt uten ben - kværnet

1 stk løk

1 ts hvitløk

1 dl aprikos

0,75 dl pistasjenøtter - kjernen

1 ts salt

0,25 ts pepper

2 stk eggeplomme

1 ss smør

2 ss honning

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!