Denne uka skal vi nyte torsk, omelett, den beste fiskegratengen og en burger du neppe har smakt maken til.

Her er ukens ukemeny!

Mandag: Den kjappeste middagen

Var det noen som sa at du ikke kunne spise omelett til middag?

Klart du kan. Sjekk omelett-tipsene her og sett i gang med å lage en herlig, rask og elegant middag.

Tirsdag: Torsken blir best med dette tilbehøret

Se for deg hvordan torsken flaker seg når den stekes. Bare et forsiktig dytt med gaffelen gjør at den gir etter.
Før den havnet i panna kjørte du hasselnøttkjerner, rosiner og rosmarin i en kjøkkenmaskin, vente fisken i pisket eggeplomme - og nå, nå er det straks middag.

For du har allerede laget det gode pastinakktilbehøret.

Onsdag: Italienske kjøttkaker

Saftige, deilige italienske kjøttkaker til middag gjør denne onsdagen bedre enn en de fleste andre onsdager. De lages med bacon, parmesan og masse persille.

Tips: Det er som regel altfor lite persille som oppgis i oppskrifter. Jeg pleier å doble, minst!

Torsdag: Indisk kylling med nydelig ris

Ukens mest eksotiske rett kommer fra India. Det er noe med denne krydrede maten som passer så godt med kalde dager.

Jeg kommer til å servere denne risen til, men du kan gjøre det enklere enn det. For eksempel med couscous.

Fredag: Spareribs med honning og sennep

Kombinasjonen av honning og sennep er en gudegave til alle som liker å spise. Jeg bruker den mer enn gjerne på laks, men her er det altså spareribs som får den samme behandlingen.

Spis med hendene og kos deg gløgg. Og server med noen kule poteter og kanskje en rødbetesalat.

Lørdag:  Den ultimate burgeren

Når du skal lage burger, kan du like gjerne gjøre det skikkelig. Det er kanskje enklere om du tar en titt på videoen her.

Det store trikset er altså å legge en god bit med skikkelig ost inne i burgeren.

Søndag: Fiskegratengen blir best på denne måten

Vi avslutter denne uka med den beste fiskegratengen jeg vet om. Det er Marco Pierre White, den første briten som fikk tre stjerner,

som ga oss tipsene: Bruk en tredjedel røkt fisk, bruk god sopp og lag lokket av potetmos.

Jepp, da må det bli digg, da.

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Øystein Westlie

Fylt omelett med kylling og gulrot

Til 4 porsjoner:

1 stk kylling, ferdiggrillet

1 stk paprika, rød

2 stk gulrøtter

ruccola

8 stk egg

4 ss melk

1 ts salt

pepper

2 ss olivenolje

25 g smør

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Torsk med hasselnøtter

Jeg lover: Torsken har aldri vært bedre...

Ingredienser:

400 g torskefilet

50 g hasselnøtter

50 g rosiner

1 kvist rosmarin, kan sløyfes eller byttes mot støtt, tørket rosmarin

salt og pepper

1 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Linnea Press

Italienske kjøttkaker med linsesalat

Til 4 porsjoner:

500 g kjøttdeig

1 stk loffskive, uten skorpe

1 dl melk

50 g bacon

1 stk egg

1 dl bladpersille

1,5 dl parmesan, nyrevet

1 ts salt

0,25 ts pepper

smør, til steking

Linsesalat med soltørkede tomater

2,5 dl linser, grønne

0,5 stk appelsin, finrevet skall

5 dl vann

1 stk hønsebuljong

2 stk hvitløksfedd

1 dl soltørkede tomater

1,5 ss rosmarin, hakket

3 ss olivenolje

250 g Minitomater

1 ss balsamicoeddik

0,5 ts salt

0,25 ts pepper

1 dl persille hakket

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Chicken tikka masala

Her er en enkel oppskrift på klassikeren kylling tikka masala.

Til 4 porsjoner:

1 stk hel kylling, eller bryst/lår i biter

2 dl yoghurt, helst tykk matyoghurt

2 ss garam masala

3 ss olje

3 fedd hvitløk

1 bokser tomat

1 dl kokosmelk

2 stk løk

koriander

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Spareribs med honning og sennep

Her har du noe deilig å gnage på! Spareribs du kan bake i ovnen eller legger på grillen.

Ingredienser:

1 kg spareribs

1,5 dl honning

1,5 dl sennep

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

BBCLifestyle

Den ultimate burgeren

Når en superkokk lager hamburger gjør han det på denne måten. Sjekk oppskriften.

Til 4 porsjoner:

2 stk andebryst

2 ss vacherin ost, eller brie, camenbert

2 stk sjalottløk, store

1 ss smør

250 g kantareller

2 stk burgerbrød av brioche, eller vanlig burgerbrød

Til potetene

frityrolje

2 stk store poteter

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Christopher Sjuve

Fiskegrateng

Denne fiskegratengen har to hemmeligheter... Det er nemlig hva slags fisk mat bruker i fiskegratengen som teller. Ja, så er det lokket da.

Til 6 porsjoner:

100 g kantareller

2 stk purre

Potetmos

1 kg poteter

200 g smør

3 stk eggeplomme

Fisk

200 g røkt kolje, eller blåkveite, uten bein)

400 g laks, uten bein

400 g torsk, uten bein

Hvit saus

35 g smør

35 g hvetemel

2 dl melk

2 dl kremfløte

1 ss estragon, tørket

salt og pepper

3 ss flytende fiskekraft, eller to terninger

4 ss gressløk

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!