Ukemeny med oppskrifter

Den ultimate burgeren og saftige spareribs

Heftige oppskrifter for hele uken.

Sist oppdatert

Denne uka skal vi nyte torsk, omelett, den beste fiskegratengen og en burger du neppe har smakt maken til.

Her er ukens ukemeny!

Mandag: Den kjappeste middagen

Var det noen som sa at du ikke kunne spise omelett til middag?

Klart du kan. Sjekk omelett-tipsene her og sett i gang med å lage en herlig, rask og elegant middag.

Tirsdag: Torsken blir best med dette tilbehøret

Se for deg hvordan torsken flaker seg når den stekes. Bare et forsiktig dytt med gaffelen gjør at den gir etter.
Før den havnet i panna kjørte du hasselnøttkjerner, rosiner og rosmarin i en kjøkkenmaskin, vente fisken i pisket eggeplomme - og nå, nå er det straks middag.

For du har allerede laget det gode pastinakktilbehøret.

Onsdag: Italienske kjøttkaker

Saftige, deilige italienske kjøttkaker til middag gjør denne onsdagen bedre enn en de fleste andre onsdager. De lages med bacon, parmesan og masse persille.

Tips: Det er som regel altfor lite persille som oppgis i oppskrifter. Jeg pleier å doble, minst!

Torsdag: Indisk kylling med nydelig ris

Ukens mest eksotiske rett kommer fra India. Det er noe med denne krydrede maten som passer så godt med kalde dager.

Jeg kommer til å servere denne risen til, men du kan gjøre det enklere enn det. For eksempel med couscous.

Fredag: Spareribs med honning og sennep

Kombinasjonen av honning og sennep er en gudegave til alle som liker å spise. Jeg bruker den mer enn gjerne på laks, men her er det altså spareribs som får den samme behandlingen.

Spis med hendene og kos deg gløgg. Og server med noen kule poteter og kanskje en rødbetesalat.

Lørdag:  Den ultimate burgeren

Når du skal lage burger, kan du like gjerne gjøre det skikkelig. Det er kanskje enklere om du tar en titt på videoen her.

Det store trikset er altså å legge en god bit med skikkelig ost inne i burgeren.

Søndag: Fiskegratengen blir best på denne måten

Vi avslutter denne uka med den beste fiskegratengen jeg vet om. Det er Marco Pierre White, den første briten som fikk tre stjerner,

som ga oss tipsene: Bruk en tredjedel røkt fisk, bruk god sopp og lag lokket av potetmos.

Jepp, da må det bli digg, da.

Ha en smakfull uke!

Øystein Westlie

Fylt omelett med kylling og gulrot

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Kylling

1 stk Paprika, rød

2 stk Gulrøtter

Ruccola

8 stk Egg

4 ss Melk

1 ts Salt

Pepper

2 ss Olivenolje

25 g Smør

Denne saken ble første gang publisert 16/02 2015, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også