Test av ferdigmiddager

Fjordland svenske kjøttboller

Hele retten er litt "harrydeilig" i følge en av deltakerne i panelet.

Foto: Foto: Petter Berg/HM Foto
Sist oppdatert
Fjordland: Svenske kjøttboller m/potetstappe og tyttebærsyltetøy
Fjordland: Svenske kjøttboller m/potetstappe og tyttebærsyltetøy Foto: Foto: Petter Berg/HM Foto

Denne middagsretten har et delikat utseende. Den er helt grei på smak, men har for mye smaksforsterkere. Kjøttbollene er bedre enn potetmosen som ifølge testpanelet er grusom. I tillegg er maten for salt. Et pluss er sausen som er god. Kjøttbollene smaker kokt og er noe seige. Litt joikakakefølelse.

Ernæringsfysiologen mener:

Minus for ingen grønnsaker foruten potetmos, høyt fettinnhold, og mest fra mettet fett. Det er heller ikke oppgitt type vegetabilsk fett. Minus også for veldig høyt saltinnhold (spiser du hele porsjonen får du over 6 gram salt. 5 gram er anbefalt per dag!), samt at det er en veldig stor porsjon.

Denne saken ble første gang publisert 28/08 2008, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også