Sabatier Edonist
Testens taper
Etter at Valand hadde strevet en stund med å skjære gjennom skorpa på brødet, brøt testpanelet ut i latter.
– Dette er det sløveste jeg har vært med på. Her kan vi stå og skjære til i kveld, sier han.
– At denne kniven er helt ny er urovekkende. Det kjennes ut som den har vært flittig brukt i minst tre år, sier Smeby.
– I tillegg til at den er sløv er den pinglete, tynn og alt for lett. Alt jeg ikke vil ha, utbryter bakesjefen.
– Disse dyre, franske knivene hadde sin high peak på 80 og 90-tallet. Jeg hadde mye høyere forventninger til denne, sier knivsliperen.
Marit Gatevold, kjedeleder i Rafens, sier at denne kniven er tilpasset en mindre hånd.
– Knivene er både lettere og nettere enn mange tradisjonelle kokkekniver, noe som gjør at de balanserer godt i en ikke altfor kraftig hånd. Det tynne stålet gir marginal spalting ved skjæring, noe som gjør både kokkekniven og fileteringskniven i serien til manges favoritt. Denne kniven passer nok bedre til det typiske franske brødet enn til norsk grovbrød, sier hun.
Design
Ok design, men panelet mener at knives ser ut som en juniormodell. Også litt rart at håndtaket bøyer såpass mye.
Knivblad
For sløvt og for kort. Kjennes ut som den har vært brukt flittig i årevis.
Vekt
For lett. Du må bruke mye krefter for å få kniven gjennom brødet.
Lengde og bredde
For kort og for tynn.
Grep
– Jeg kan nesten ta hånda mi to ganger rundt dette skaftet. Det er altfor tynt, sier Valand.
Denne saken ble første gang publisert 15/04 2015, og sist oppdatert 28/06 2017.