Hellstrøm rydder opp

- Vi har glemt å handle inn

Restaurantbesøket ble en opplevelse. Og det var ikke på grunn av maten.

Hellstrøm rydder opp på Tvedestrand hotell.

Hellstrøm rydder opp på Tvedestrand hotell. Foto: TV3

Publisert Oppdatert

Her på klikk.no besøker vi alle restaurantene som Hellstrøm rydder opp i. Denne gangen gikk turen til Tvedestrand:

Da jeg kom inn restaurant Sjøstjernen på Tvedestrand Fjordhotell forventet jeg å bli møtt av en servitør med det samme, og å se glade gjester spise og hygge seg. Alt jeg så var en enslig person sitte ved et bord, og det var ingen som kom og tok meg i mot før etter fem minutter. Da kommer det en ung mann slentrende ut av kjøkkenet kledd i hettegenser og jeans.

- Er det mulig å få noe å spise, spør jeg tvilende. Og det med rette. Den unge mannen presenterer menyen, som består av tre for- og hovedretter, og en dessertmeny.

- Vi har glemt å handle inn, så du kan bare få laks, sier restaurantens ansikt utad selvsikkert. Han legger til at Tvedestrand Fjordhotell har hatt flere potensielle spisegjester denne dagen, men at mange har snudd i døren.

Akkurat. I to sekunder vurderer jeg å komme tilbake i butikkenes åpningstider i håp om å få flere råvarer å velge mellom, men jeg tenker at jeg er på Sørlandet. Her må jo fisken smakte godt.

Les også: Slik lager du perfekt eplekake

Les også: Polets 10 beste rødvner under 120 KR

Her er Hellstrøms oppskrift på bacalao

Tre jobber - en mann

Førsteinntrykket jeg får av restauranten er ikke veldig godt. I baren står åpnede rødvinsflasker og flotter seg, og kvitteringer fra tidligere gjester er ikke revet av betalingsterminalen. De hadde forøvrig svidd av 1200 kroner, trolig på laks. Ikke verst. Da er det nok godt, hvis jeg har flaks.

Den unge mannen har tre roller. Han er servitør, han er kokk og han er resepsjonist, og gjør jobben for tre personer. Har Hellstrøm virkelig vært her? tenker jeg.

Utover i restauranten skuer jeg på udekkede bord så langt øyet kan se før blikket møter veggen.

Men det er heldigvis ikke skittent noe sted.

Selv om den trippeltarbeidene har et hav av tid i mangel på gjester, er forrige gjesters selskapligheter ikke ryddet av et par av bordene.

Spiser i resepsjonen

Hvor er det mest naturlig at restaurantens personale spiser - på kjøkkenet? Nei, på Tvedestrand Fjordhotell tar personalet middagen på resepsjonsdisken. Og det i full synlighet for restaurantens gjester gjennom en glassvegg.

I tillegg til meg, er det bare én annen gjest på restaurant Sjøstejernen i forlatte Tvedestrand denne tidlige høstkvelden, men jeg synes ikke det kvalifiserer til at de ansatte skal spise middagen på resepsjonsdisken.

Del saken med andre på Facebook!

Juksekokken varmer maten

Da jeg satte meg tilbords fikk jeg utlevert et bestikk, som ble lagt direkte på duken. Jeg fikk ingen serviett, og jeg lot være å spørre etter en for å se om multiarbeideren ville dukke opp med en. Det skjedde aldri.

Etter rundt ti minutter kom den grillede villaksen servert på en liten elv av Sandefjordssmør. Oppvarmet. Den var helt tydelig ikke grillet der og da. Som tilbehør fulgte seks pistretynne asparges, bra tilberedt forøvrig, og seks mandelpoteter som smakte heller lite. Sausen var mest smør og litt mindre Sandefjord, laksen smakte salt og ikke veldig grillet. På sulten mage var det en grei matbit, men ikke mer enn at det sklei ned i sekken.

Da jeg var ferdig å spise avbrøt resespjonistkokkservitøren herremåltidet sitt, og kom for å hente tallerkenen min. Det synes jeg var bra!

Desserten

- Vi har bare blåbærostekake, sa han.

- Da tar jeg en sånn da, sa jeg og tenkte at det får gå. Jeg regnet med at jeg ikke ville like den, for ostekake er ikke min aller beste venn i utgangspunktet. Men siden jeg skulle ha tre retter, og nå stod i fare for å ende opp med en en-retter, måtte jeg prøve.

Til min store overraskelse likte jeg desserten. Kaken ble servert med is, og selv om kaken var nesten like kald som isen, synes jeg at den smakte bra.

Som drikke til desserten fulgte en kopp kaffe, etter at jeg spurte etter en, og den var faktisk god. Koppen var merket Illy. Og det smakte ikke ille. Det var ikke juks, det.

Tvedestrand Fjordhotells restaurant klarte ikke å gjøre meg helt mett, så det var synd at de hadde glemt å handle inn så jeg kunne fått en lett forrett. For det var det eneste som manglet matmessig.

Brøt alle serveringsregler

All maten ble servert fra foran bordet der jeg satt. Alle servitøryrkets regler ble brutt med glans. Stakkaren som var på jobb denne kvelden, burde i det minste få lov til å gå et lite kurs når han påtar seg den utakknemlige oppgaven.

Når det er sagt så handler dette ikke om imøtekommenhet. For han var veldig hygglig, høflig og ordentlig. Det ble bare veldig tydelig at han ikke hadde serveringskunsten på et fat.

Under desserten kom musikken strømmende ut i restauranten. Det burde vært sørlandske viser, men jeg ble rystet av Mariah Carey. «There's a hero», sang hun.

Jeg følte meg som nettopp det. Helten som kom forbi, spiste det jeg fikk, betalte noen hundrelapper og reddet budsjettet denne kvelden.

Så dette var en nær-hotell-i-sær-klasse-opplevelse; grei mat om du ikke har noen krav, ikke vil bli flådd og tar sjansen.

Hellstrøm, du er ønsket i Tvedestrand - igjen.

Her finner du 5 .000 oppskrifter du kan kose deg med!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning