Velkomstdrink! Finnes det noe hyggeligere enn å bli stukket et herlig glass i hånden av en smilende vert?

En velkomstdrink kan være mye forskjellig. Poenget med en velkomstdrink er å skape et sted å ha hendene for nervøse eller oppspilte gjester - og selvsagt å få opp humøret!

Vanligste velkomstdrink

Og det vanligste er kanskje å servere noen gode bobler (sjekk testen vi gjorde av cava - og du: vær smart og kjøp inn før jul til nyttårsaften!).

Det finnes et stort utvalg av musserende viner som fungerer utmerket som velkomstdrink. De tre vanligste er:

  • Cava, fra Spania
  • Crémant de Bourgogne, fra Frankrike
  • Prosecco, fra Italia (test kommer snart!)

Alle disse tre typene er langt billigere enn Champagne. Den aller billigste champagnen koster 203,50 - og den må man bestille (gjør det her). Ellers får du mange musserende viner til under 120.

For å vippe opp festfaktoren (men ikke nødvendigvis stilighetsfaktoren) kan du lage en kir royal. Det er en klassisk velkomstdrink hvor du har litt crème de cassis (solbærlikør) nederst i glasset og så fyller du på med Champagne - eller noen rimeligere bobler.

Lage velkomstdrink selv

Men, så er de drinkene man lager selv! Hva som er populært i velkomstdrinkenes verden svinger voldsomt. Plutselig dukker en drink i en populær TV-serie - så skal alle ha den. Cosmopolitan, for eksempel. Jeg må skynde meg å si det: Selv om mange tenker på den som en jentedrink, er dette en kul drink som passer både for jentene i Sex og singelliv og menn som har sans for gode dråper.

Den jeg har lyst til å slå et slag for i dag er en velkomstdrink jeg med stort hell har laget selv. Den kan være enkel, men jeg liker å gjøre litt mer ut av det. Så derfor kjøper jeg epler, kjører dem i kjøkkenmaskin og siler saften gjennom et kjøkkenhåndkle. Så blander jeg det med vodka (eller calvados - sjekk testen vår her!) har i litt appelsinskall.

Du finner tre forslag til velkomstdrink nedenfor.

Nå kan festen begynne!

PS Et lite tips til slutt: Mange har cognac i skapet. Du kan også lage en utmerket velkomstdrink med cognac. Bare se her.

Velkomstdrink

En velkomstdrink alle blir glade for å få...

Ingredienser:

4 cl vodka eller calvados

4 stk eple, eller fersk eplejuice

1 stk appelsin, skallet i tynne strimler

Høyde (px): Bredde (px):

Til 1 porsjon:

1 cl creme de cassis

champagne/musserende vin

Høyde (px): Bredde (px):

Cosmopolitan

Sex in the city gjorde sitt til at Cosmopolitan fikk ny popularitet. Her er oppskriften!

Til 1 porsjon:

3 cl vodka

1 cl cointreau

1,5 cl limesaft

3 cl tranebærjuice

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!