Ukens kake: her er oppskriften

Hvit sjokoladefromasj på nøttebunn

Denne kaken smaker nesten som ostekake, men bare nesten. Fromasjen av hvit sjokolade gjør den til noe helt for seg selv.

KOMBI: Fromasjkaken kan også fryses og serveres som iskake.

KOMBI: Fromasjkaken kan også fryses og serveres som iskake. Foto: Foto: Kim Holthe/melk.no

Publisert Oppdatert

Det er ingen kremost i ukens kake. "Bare" hvit sjokolade, eggeplommer og pisket kremfløte. Denne myke og milde fromasjen has på en bunn laget av mandelmasse, smakssatt med litt revet appelsinskall og kakaopulver.

Kaken er pyntet med jordbær og blåbær og revet hvit sjokolade - i det norske flaggets farger. Du står selvsagt fritt til å pynte den nøyaktig slik du ønsker. Et godt tips er at bær og syrlige frukter skaper balanse mot kaken for øvrig.

Om du ønsker, kan du også fryse ned kaken. Kanskje du kan la temperaturen ute den dagen du tar den opp av fryseren bestemme om du vil tine den helt opp eller servere den som iskake?

Kim Holthe

Hvit sjokoladefromasj på nøttebunn

En nydelig fromasjkake som passer godt til anledninger, som for eksempel 17. mai.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

200 g Mandler

200 g Sukker

2 stk Egg

1 ss Bakekakao

1 stk Appelsin, finrevet skall

200 g Kokesjokolade, hvit

3 stk Eggeplomme

4 dl Kremfløte

100 g Jordbær

100 g Blåbær

100 g Kokesjokolade, hvit

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag