Ukemeny med oppskrifter
Gode middager for hele uka
Her er oppskriftene du trenger.
Endelig en ny uke! For at dette skal bli en go'-uke krever det litt planlegging. Heldigvis har jeg allerede gjort det meste for deg. Nedenfor finner du nemlig alle oppskriftene du trenger.
Dette er en ukemeny som tar deg til Italia, norske fjell, Marokko, Mexico, Portugal og hjem igjen.
Mandag
Vi begynner litt enkelt med en omelett. Dersom du ikke føler deg trygg på at du behersker omeletten, finner du en idiotsikker metode her. Som om ikke det var nok, har jeg laget en video, sjekk ut:
Tirsdag
Tirsdag er det tid for pesto. Du kan jukse og kjøpe (vi testet, her er den beste), men det blir alltid bedre om du lager den selv.
Onsdag
På onsdag tar vi i bruk den kule teknikken som kalles saltbaking. Veldig lett og alltid med godt resultat. Sjekk hvor saftig fisken er under skinnet:
En glimrende potetsalat holder lenge som tilbehør til denne fisken.
Torsdag
Chili con carne er suveren mat, og særlig når du serverer med tortilla og rømme. Pass på at du krydrer deg fram slik at den passer din gane.
(På torsdag må du legge klippfisken i vann, det er bacalao på menyen i morgen!)
Fredag
Denne bacalaon er en "one pot wonder" - alt skal i én gryte. I oppskriften er det mye olje, du kan redusere mengden om du synes det virker for mye.
Lørdag
Vi skal hjem igjen. Lørdag er det duket for deilige, hjemmelagde karbonader med potetmos og erteremulade. (Dersom du vil klinke til kan du lage super-potetmos.)
Søndag
Vi avslutter med rike, fyldige smaker fra Marokko. Denne oppskriften er ikke sterk, men du kan selv justere på chilien om du vil ha mer krutt.
Oppskriftene finner du nedenfor. Med dette håper jeg du får en super uke!
Les også:
Slik blir kyllingen skikkelig saftig
- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette
Slik lager du perfekte brownies
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Rask omelett med ost og skinke
Denne omeletten passer både som middag og lunsj. Det skal ikke ta deg mer enn 10 minutter å lage den...
Se hele oppskriftenTil 1 porsjon
100 g Aspargesbønner
3 skiver Skinke, røket
3 stk Egg
50 g Ost, revet
Smør til steking
Salt og pepper
Ingredienser:
1 fedd Hvitløk
5 ss Pinjekjerner
1 potte Basilikum
75 g Parmesan
0.5 dl Olje
Salt og pepper
Saltbakt fisk
Det er så superduperenkelt at det er en lek! Prøv gjerne med fjellaure.
Se hele oppskriftenIngredienser:
1 stk Ørret
1 kg Salt, grovt
1 dl Vann
Chili con carne med rømme og tortilla
Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og varmer. Det er overraskende enkelt å lykkes med chili con carne og når du serverer med tortillachips og rømme er suksessen sikret.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
2 stk Løk
0.5 kg Kjøttdeig
1 ss Tomatpuré
2 stk Tomatboks
5 fedd Hvitløk
3 stk Soltørkede tomater
3 stk Gulrøtter
2 bokser Bønner
1 ts Kuminfrø
1 ts Korianderfrø
1 stk Chili
1 ts Chilipulver
2 stk Paprika
4 ss Rømme
Tortillachips
Til 8 porsjoner
600 g Klippfisk
1 kg Løk
1 kg Poteter
2 stk Chili
3 bokser Tomat
10 stk Pepperkorn
1 stk Hvitløk
2 stk Laurbærblad
20 stk Oliven, sorte
200 g Paprika
2 dl Olivenolje
Karbonader med erteremulade
Hjemmelagde karbonader med stekt løk og erteremulade er superenkel hverdagsmat. Erteremuladen er nydelig, enkel og passer også veldig bra til fisk.
Se hele oppskriftenTil 2 porsjoner
400 g Karbonadedeig
300 g Poteter
100 g Sellerirot
100 g Smør
150 g Erter
2 ss Remulade
1 stk Løk
2 ss Smør til steking
Salt og pepper
Marokkansk gryte
Tanken på en varm gryte som dufter av eksotiske krydder får tennene til å løpe i vann. Dette er akkurat en sånn gryte.
Se hele oppskriftenTil 3 porsjoner
1 ts Anis, malt
0.5 ts Cayennepepper
1 ts Korianderfrø
1 ts Kuminfrø
750 g Lammekjøtt med bein
1 stk Løk
1 ss Tomatpuré
4 stk Tørket aprikos
4 stk Tomater
2 dl Vann
2 bokser Kikerter
1 ss Ingefær
2 stk Buljongterning
2 stk Kanelstang
1 stk Sitron
Koriander, fersk
Olje
Salt og pepper
Denne saken ble første gang publisert 30/08 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.