Ukemeny med oppskrifter

Slik får du sommermaten på bordet

En uke med med fransk avslutning

Publisert Oppdatert

Denne uka byr vi på toscansk bondesalat, kylling i karri og en helg i Lyon.

Gled deg til denne matuka!

 

Mandag: Toscansk bondesalat

Panzanella er opprinnelig fra Toscana. Den er like enkel som den er god.

Opprinnelig bruker man daggammelt brød som er ypperlig til å suge opp tomatsaftene. Ikke glem edikken! Den er helt esensiell.

 

Tirsdag: Skjell og eplesider

Damp blåskjellene i eplesider og få sommeren inn på  middagsbordet!

Ja, du kan gjerne servere hjemmelaget brød til - og da er selvsagt øllebrødet det enkleste...

 

 

Onsdag: Grønn kylling

Denne kylling- og avokadosalaten er det Clotilde som har laget. Det er lett og lettvin, som alltid fra den kanten.

 

 

Torsdag: Den aller nyeste kålen

Nykålen finner man bare noen få uker tidlig på sommeren i butikkene. Og den gjør seg veldig godt sammen med laks og dill. Det er nøyaktig det du får i denne retten.

Den går lynkjapt å lage og er til og med ganske sunn, denne retten.

Servér gjerne noe mer grønt til, for eksempel en potet- og reddiksalat.

 

 

Fredag: Kyllingklubber og karri

Dette er hyggelig, rimelig og supergod mat for en fredag.

- Jeg vil heller ha dette enn hamburger, var det jeg fikk høre fra den yngre garde.

Har du lyst til å kline til, så klask sammen en deig og lag noen nydelige nan-brød!

 

Lørdag: Poteter fra Lyon

Det som gjør potetene så gode er løken. Ja, faktisk.

 

Og så steker du laksen på denne måten:

Steke laks:

 

Søndag: Den salaten glemmer du ikke

Uka avsluttes med en fortreffelig grillsøndag, så får vi håpe været er godt nok.

I likhet med potetene og laksen er denne retten hentet fra Lyon, matbyen i Frankrike. Bruk akkurat det kjøttet du vil, det er dressingen og salaten som er det viktigste her!

 

 

Clotilde Dusoulier

Panzanella

Panzanella er den store salaten fra Toscana. Enkelt, godt og veldig billig.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

200 g Brød, daggammelt

10 stk Cherrytomat

0.5 stk Agurk

1 stk Rødløk

Basilikum

2 ss Olivenolje

1 ss Rødvinseddik

Salt

Pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag