Denne uka byr vi på toscansk bondesalat, kylling i karri og en helg i Lyon.

Gled deg til denne matuka!

 

Mandag: Toscansk bondesalat

Panzanella er opprinnelig fra Toscana. Den er like enkel som den er god.

Opprinnelig bruker man daggammelt brød som er ypperlig til å suge opp tomatsaftene. Ikke glem edikken! Den er helt esensiell.

 

Tirsdag: Skjell og eplesider

Damp blåskjellene i eplesider og få sommeren inn på  middagsbordet!

Ja, du kan gjerne servere hjemmelaget brød til - og da er selvsagt øllebrødet det enkleste...

 

 

Onsdag: Grønn kylling

Denne kylling- og avokadosalaten er det Clotilde som har laget. Det er lett og lettvin, som alltid fra den kanten.

 

 

Torsdag: Den aller nyeste kålen

Nykålen finner man bare noen få uker tidlig på sommeren i butikkene. Og den gjør seg veldig godt sammen med laks og dill. Det er nøyaktig det du får i denne retten.

Den går lynkjapt å lage og er til og med ganske sunn, denne retten.

Servér gjerne noe mer grønt til, for eksempel en potet- og reddiksalat.

 

 

Fredag: Kyllingklubber og karri

Dette er hyggelig, rimelig og supergod mat for en fredag.

- Jeg vil heller ha dette enn hamburger, var det jeg fikk høre fra den yngre garde.

Har du lyst til å kline til, så klask sammen en deig og lag noen nydelige nan-brød!

 

Lørdag: Poteter fra Lyon

Det som gjør potetene så gode er løken. Ja, faktisk.

 

Og så steker du laksen på denne måten:

Steke laks:

 

Søndag: Den salaten glemmer du ikke

Uka avsluttes med en fortreffelig grillsøndag, så får vi håpe været er godt nok.

I likhet med potetene og laksen er denne retten hentet fra Lyon, matbyen i Frankrike. Bruk akkurat det kjøttet du vil, det er dressingen og salaten som er det viktigste her!

 

 

Mandag:

Clotilde Dusoulier

Panzanella

Panzanella er den store salaten fra Toscana. Enkelt, godt og veldig billig.

Til 4 porsjoner:

200 g brød, daggammelt

10 stk cherrytomat

0,5 stk agurk

1 stk rødløk

basilikum

2 ss olivenolje

1 ss rødvinseddik

salt

pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Blåskjell med cider

Til 4 porsjoner:

Blåskjellene

2 kg blåskjell

4 stk sjalottløk

5 stk hvitløk - fedd

2 stk sitrongress

2 stk chili - røde

salt og pepper

3,33 dl eplesider

1 neve koriander

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Clotilde Dusoulier

Kyllingsalat med avokado

Kyllingsalaten serveres med superdressingen fra California.

Til 2 porsjoner:

250 g kokt kyllingkjøtt

10 stk reddik

1 stk sjalottløk

1 ss hvitvinseddik

1 ss sitronsaft

urter, friske

2 stk ansjosfilet

1 stk avokado

1 ss yoghurt naturell

tabasco

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Laks med nykål og dill

Laks med nykål og dill får følge av noen deilige aromater i denne retten.

Ingredienser:

0,5 stk nykål

0,5 stk salathode

3 ss gressløk, finhakket

1 fedd hvitløk

2 kvast dill

400 g laks

3 ss smør

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Karri med kyllingklubber

Dette er karriretten alle elsker. Den er litt kremet.

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

6 fedd hvitløk

2 stk paprika

1 bit ingefær

2 ss kyllingkraft

1 stk chili

koriander, fersk

1 ts gurkemeie

2 ts karri

6 ss kokosmelk

2 bokser kikerter

1 ss tomatpuré

2 dl couscous

yoghurt naturell

sitron

16 stk kyllingklubber

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Poteter lyonnaise

Laks blir enda bedre med disse potetene.

Til 4 porsjoner:

750 g poteter

4 ss gressløk hakket

4 ss persille, finhakket

2 stk løk

2 fedd hvitløk

1 ss timian, hakket

smør til steking

eddik

Med laks, eventuelt

1 stk laksefilet

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Grillskiver med nydelig salat

Dette er den raskeste middagen du kan lage på grillen.

Til 2 porsjoner:

1 stk sjalottløk

1 ts sennep

3 ss olivenolje

12 bl lollosalat

6 stk grillskiver

0,5 stk lime

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!