Ukemeny med oppskrifter

Slik får du sommermaten på bordet

En uke med med fransk avslutning

Sist oppdatert

Denne uka byr vi på toscansk bondesalat, kylling i karri og en helg i Lyon.

Gled deg til denne matuka!

 

Mandag: Toscansk bondesalat

Panzanella er opprinnelig fra Toscana. Den er like enkel som den er god.

Opprinnelig bruker man daggammelt brød som er ypperlig til å suge opp tomatsaftene. Ikke glem edikken! Den er helt esensiell.

 

Tirsdag: Skjell og eplesider

Damp blåskjellene i eplesider og få sommeren inn på  middagsbordet!

Ja, du kan gjerne servere hjemmelaget brød til - og da er selvsagt øllebrødet det enkleste...

 

 

Onsdag: Grønn kylling

Denne kylling- og avokadosalaten er det Clotilde som har laget. Det er lett og lettvin, som alltid fra den kanten.

 

 

Torsdag: Den aller nyeste kålen

Nykålen finner man bare noen få uker tidlig på sommeren i butikkene. Og den gjør seg veldig godt sammen med laks og dill. Det er nøyaktig det du får i denne retten.

Den går lynkjapt å lage og er til og med ganske sunn, denne retten.

Servér gjerne noe mer grønt til, for eksempel en potet- og reddiksalat.

 

 

Fredag: Kyllingklubber og karri

Dette er hyggelig, rimelig og supergod mat for en fredag.

- Jeg vil heller ha dette enn hamburger, var det jeg fikk høre fra den yngre garde.

Har du lyst til å kline til, så klask sammen en deig og lag noen nydelige nan-brød!

 

Lørdag: Poteter fra Lyon

Det som gjør potetene så gode er løken. Ja, faktisk.

 

Og så steker du laksen på denne måten:

Steke laks:

 

Søndag: Den salaten glemmer du ikke

Uka avsluttes med en fortreffelig grillsøndag, så får vi håpe været er godt nok.

I likhet med potetene og laksen er denne retten hentet fra Lyon, matbyen i Frankrike. Bruk akkurat det kjøttet du vil, det er dressingen og salaten som er det viktigste her!

 

 

Denne saken ble første gang publisert 12/06 2016, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også