Denne uka er det spansk suppe, smaker fra fjerne himmelstrøk, sommerlige koteletter og en fiskesuppe med luksusduft på menyen.

 

 

Mandag: Spansk suppe

Du vet at sommeren er i anmarsj når du får lyst på gazpacho. Dette er Andalucias stolthet. Den kalde suppen passer perfekt på varme dager.

 

Tirsdag: En nordisk vår

Dill og asparges smaker av tidlig sommer. Kom i stemning med denne enkle retten.

Er du i godt humør kan du gjerne lage en hollandaise også.

 

Onsdag: Grillspyd med masse smak

Grillspyd med asiatiske smaker liver opp heimen! Til denne vil jeg gjerne servere intet mindre enn verdens beste potetsalat.

 

Torsdag: Couscous fra drømmeland

I denne retten er det faktisk både kylling og lam. Med alle krydderne ender denne middagen opp under fjernere himmelstrøk - et sted hvor du er mett og fornøyd.

Om du har lyst, kan du også gratinere couscous og servere det i en aubergine!

 

Fredag: Karriklassiker

Denne er i ferd med å bli en klassiker i mitt kjøkken allerede. Prøv den ut og se om du blir like fornøyd som meg!

Du må gjerne lage noen nydelige nan-brød til.

 

Lørdag: Sommerlige koteletter

Lammekjøtt er veldig godt å grille fordi det har litt fett i seg. I denne varianten serveres det med pesto som gjør hele retten sommerlig og fin.

 

Søndag: Fiskesuppe med luksusduft

Uka avsluttes med en fin fiskesuppe. Det er både blåskjell og laks, fennikel og safran. Om du ikke får tak i hummerkraft, så går det veldig, veldig bra.

 

Ha en strålende uke!

 

Mandag:

Clotilde Dusoulier

Gazpacho

Den spanske suppen er andalucias kulinariske superstjerne.

Til 4 porsjoner:

100 g brød, daggammelt

1 kg tomat i terninger

1 stk paprika

2 fedd hvitløk, hakket

1 ts havsalt

60 ml olivenolje

1 ss sherryeddik

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Ovnsbakt laks med dill og asparges

Det skal ikke mye til for å lage et godt måltid!

Til 2 porsjoner:

400 g laks

1 kvast dill

salt og pepper

8 stk asparges

1 neve mandler

20 g parmesan

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

TVNorge

Asiatiske grillspyd

Her får du noen asiastiske grillspyd av kylling.

Ingredienser:

2 stk kyllingbryst, delt i terninger

Marinade

2 stilk sitrongress

2 stk sjalottløk

2 fedd hvitløk

1 ss ingefær, revet

1 ss korianderpulver

2 ss koriander, fersk og hakket

1 ts chilipulver

1 ts gurkemeie

0,25 dl kecap manis

1 ss østerssaus

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Lisa Westgaard

Couscous Marrakesh

Til 4 porsjoner:

3 stk kyllingfilet

200 g lammekjøtt, benfritt

2 stk løk

2 ss olje

1 ts salt

0,5 ts koriander, malt

0,5 ts chilipulver

0,5 g safran

0,5 ts spisskum, malt

4 dl vann

0,5 stk gul squash, evt. grønn

2 stk gulrot

1 stk paprika, grønn

2 stk tomat

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Karri med kyllingklubber

Dette er karriretten alle elsker. Den er litt kremet.

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

6 fedd hvitløk

2 stk paprika

1 bit ingefær

2 ss kyllingkraft

1 stk chili

koriander, fersk

1 ts gurkemeie

2 ts karri

6 ss kokosmelk

2 bokser kikerter

1 ss tomatpuré

2 dl couscous

yoghurt naturell

sitron

16 stk kyllingklubber

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Øystein Westlie

Grillede lammekoteletter med pesto og råstekte grønnsaker

Dette er sommermat med skikkelig stor S! Så fargerik og frisk i fargene og nydelige smaker!

Til 4 porsjoner:

4 stk lammekoteletter

0,5 ts salt og nykvernet pepper

0,5 ss olivenolje

Råstekte grønnsaker

8 stk nypoteter

1 stk søtpotet

2 stk gulrøtter

2 ss olivenolje

0,5 ts salt og nykvernet pepper

Basilikumpesto

4 ss pinjekjerner

1 potte stor pottebasilikum

1,5 dl olivenolje, extra virgin

50 g parmesan, nyrevet

0,5 ts salt og nykvernet pepper

6 dråpe tabasco

0,5 ts sitron, saften av den

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Linnea Press

Fiskesuppe med fennikel og safran

Til 4 porsjoner:

0,5 kg blåskjell

400 g laksefilet

1 stk purreløk

2 ss hvetemel

8 dl vann

2 dl hvitvin

2 dl kremfløte

4 ss hummer kraft

1 ts fennikelfrø

0,5 g safran

2 stk hvitløksfedd

1 ts sambal oelek

1 stk sitron, revet skall

1 bokser krepsehaler

1 dl dill, hakket

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!