Ukemeny
Ukemenyen som gjør deg glad
På ukens meny finner du indisk mat, tagliatelle og helstekt kylling. Blant annet.
Endelig mandag! Det er alltid godt å vite at det er mye god mat i vente. Og denne uken er det duket for indisk mat, tagliatelle og helstekt kylling. Blant annet. Her er ukens ukemeny!
Mandag: Deilig fiskepai med potetmostopping
Hvis du har lyst på en litt annen vri på den tradisjonelle fiskegratengen, kan du lage fiskepai på den engelske måten.
Som den potetmoselskeren jeg er, fryder jeg meg når jeg setter gaffelen ned i den gyllenbrune og sprø skorpen, gjennom ultramyk mos og ned til store, gode fiskestykker.
Tirsdag: Indisk gryte med gule linser og blomkål
Jeg liker å legge inn noen vegetariske dager innimellom. Det er deilig å ha dager som føles helt lette, nærmest rensende.
I India er de utrolig dyktige på å lage smaksrik og mettende vegetarisk mat. Her får du en knallgod gryte med linser og blomkål.
Onsdag: Fylt omelett med kylling og gulrot
Når spiste du omelett til middag sist? Lenge siden? Da er det på tide å finne fram stekepanna, vispe sammen noen egg og sette i gang igjen. En omelett kan fylles nærmest med hva du vil, og er en perfekt middag når ting skal gå litt kjapt.
Den er dessuten som skapt for å bruke opp middagsrestene fra i går. Her bruker jeg rester av en ferdiggrillet kylling som jeg fyller omeletten med.
Torsdag: Tagliatelle med ratatouille
Ratatouille er en fransk grønnsaksstuing med auberginer og tomater, og vil for evig og alltid minne meg om den ultrasjarmerende animasjonsfilmen "Rottatouille" hvor rotta Remy danker ut alle de flinke kokkene i Paris' beste restaurantkjøkken.
Jeg elsker filmen og jeg elsker ratatouille! Her blander jeg den med pasta og får en deilig, smakfull og lettvint middag.
Fredag: Ørretfileter med dillpoteter og rødbetsaus
Dette er mat til å bli glad av!
Vi blir glade og får ekstra med positiv energi når vi lager og spiser mat med fiske, skarpe farger. Det er jeg helt sikker på. Se på de fantastiske fargene på denne retten! Dette er en symfoni av vakre røde toner.
Lørdag: Helstekt kylling med søtpotet og vanlige poteter
Det er så befriende deilig med mat som nærmest lager seg selv. Mat hvor du kan ha alt i en form i stekeovnen, og når det ringer i varselklokka, er middagen ferdig!
Tilbehøret til denne helstekte kyllingen kan varieres i det uendelige. Her bruker jeg vanlig potet og søtpoteter sammen med hvitløk.
Søndag: Stekt entrecôte med cherrytomater og parmesan
Det er mye større sjanse for å lykkes med å få en saftig biff dersom du bruker entrecôte istedenfor indre- eller ytrefilet. Det fettet som er marmorert inn i entrecôten smelter under stekeprosessen og gjør at det holder seg saftig under stekingen.
En biff bør serveres forholdsvis rosa inni. Det er da kjøttet aller best kommer til sin rett.
Les også:
Denne saken ble første gang publisert 12/11 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.