Ukemeny

Gjør dette til en smaksuke

Iitaliensk hurtigmat og streetfood fra Thailand står på menyen denne uka.

Sist oppdatert

Endelig mandag!

Det må jo bety at det er mye å glede seg til. Og det er det på denne ukemenyen! Vi starter med italiensk hurtigmat og er innom gatehjørnet i Bangkok i Thailand, før vi ender på kjøkkenet til mor denne uka.

Her er ukens ukemeny!

Mandag: Italiensk hurtigmat

Vi begynner med en italiensk snacks. Pandorato-ideen at å legge ost og skinke (eventuelt sardiner) mellom to loffskiver som henger sammen, dyppe dem i egg og melk og så steke dem gylne.

Denne er veldig kjapp og jeg kan være med på å diskutere om den kvalifiserer til middagsmat.

Spe på med noen friske grønnsaker om du vil.

Tirsdag: Nei, så enkelt det er å lage fiskekaker!

Det er på høy tid å lage fiskekaker! Ha alle ingrediensene i blenderen, kjør! Form til kaker og stek. Så enkelt er det.

Til fiskekakene kan du servere en kul blomkålgrateng til.

Onsdag: Suppe på en mystisk rot

Ta en titt på videoen av jordskokksuppa - og se om du vil lage salaten også (som er i oppskriften). Røkt rypekjøtt er vanskelig (tett på umulig) å få tak i, så bruk noe annet.

Torsdag: Streetfood fra Thailand

Ukens mest eksotiske innslag kommer fra Thailand. Pad thai, i en eller annen variant, er det vanligste å få som street-food. Det handler om å steke nudler med kylling og egg - og så kommer mesteparten av smaken fra chilipasta. Pass på at du justerer styrken, slik at du ikke ender opp med noe du synes er for sterkt til å spise.

Fredag: Den ultimate cheeseburgeren

Denne burgeren kalles den ultimate burgeren. Og den er fransk.

I videoen og oppskriften lages den av andekjøtt. Det er dyrt og vrient å få tak i her til lands, så du kan fint bruke kylling. Men, det store trikset er å pakket kjøttet rundt en sjenerøs bit med ost - og da snakker vi om en brie, camembert eller vacherin (som han bruker i videoen).

Lørdag: Høstens høydepunkt

Denne lørdagen er det duket for høstens høydepunkt, nemlig lammecarré. I denne oppskriften finner du kantareller, bakt sjalottløk, kremfløte og hvite bønner. Det er bare å glede seg, videoen ser du her.

Søndag: Paien du gleder deg til å servere

Vi avslutter uka med et lite kunststykke av en pai. Den fyller du med reker og fisk. Når du ser bildet så vet jeg at du gleder deg til å servere den!

Ha en smakfull uke!

Les også:

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Slik baker du focaccia

Denne saken ble første gang publisert 03/11 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også