Ukemeny

Godt krydret ukemeny

Få varmen i deg med denne maten.

Publisert Oppdatert

Vi går rett på sak denne uka: En gulrotsuppe som jeg med ujevne mellomrom får mye skryt for, for eksempel på Facebook-siden. Dette går rasende fort: Stek en løk og bland det med kokte gulrøtter som kjører glatt med en stavmikser og smaker til med buljong og crème fraîche. Og et godt krydder, kanskje timian, fennikelfrø (anis), appelsinskall eller ingefær?

Cæsarsalat

Om du skal spise salat på vinteren må det pinadø være litt fylde i den. Og det er det i en cæsarsalat. Her får du salal, javisst!, men også kylling og bacon. I den klassiske oppskriften er det romano-salat, men det er ikke strengt tatt nødvendig. Bruk noe du liker (og som du får tak i). Trikset her er faktisk å få til dressingen - og de sprø krutongene.

Ovnsbakt fisk

Dere får ha meg unnskyld om denne dukker opp med for tette mellomrom, men ovnsbakt fisk går det sjelden ei uke mellom hver gang jeg spiser. Og dette er grunnoppskriften. Servér den helt enkelt med pastinakk eller gulrot (oppskrifter nedenfor) og om du har tid: Lag en beurre blanc...

Kylling med kanel

Litt varmende krydder gjør godt i kalde, norske kropper. Derfor er denne retten med ekte (ikke falsk!) kanel med på ukemenyen. Bak kyllingbryst med kanel, sjalottløk, pinjekjerner og rosiner i ovnen - og bli blid og varm! Den kan for eksempel serveres med hummus eller en herlig ratatouille.

Nachoskveld

Fredag er det nachoskveld! De, sprø mexicanske godbitene spises med godt krydret kjøttdeig og smeltet ost. Enkelt og perfekt for vinterkvelden i sofaen.

Vi holder oss i kryddersportet og tar turen over Atlanteren. Her finner vi en gigant av en rett: Marrokansk lammegryte med masse krydder, tomat, aprikos og kikerter...

Søndag: Finnbiff

Uka avsluttes med vinterens hit: Finnbiff. Finnbiff kan lages på flere måter, du har den klassiske, men så har du også den litt fancy varianten som jeg går for denne søndagen.

Ha er herlig og smakfull uke!

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

Pannekaker med ny topp

Slik baker du laks i ovnen

Slik lager du perfekte muffins

Oreokake blir godt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Gulrotsuppe

Denne gulrotsuppa er så billig du får den. Prøv deg fram med ulike krydder som anis, ingefær, appelsin og timian!

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

1 stk Løk

400 g Gulrot

1 stk Buljongterning

2 ss Crème fraîche

Salt og pepper

Cæsarsalat med kylling

En klassiker som garantert blir en suksess.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 bt Salatblader

2 stk Kyllingbryst

150 g Bacon

3 skiver Loff

Olje til pensling

Salt og pepper

2 stk Eggeplomme

2 ts Dijonsennep

2 fedd Hvitløk

0.5 stk Sitron, saften av den

2 dl Olje

Salt og pepper

Erik Hannemann

Flyndre (rødspette)

Flyndre er enkelt, godt og super mat til hverdag og fest.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Rødspette

1 stk Sitron

0.5 potte Timian

Salt og pepper

Olivenolje

Christopher Sjuve

Pastinakk som tilbehør

Pastinakk passer veldig godt med gressløk.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 stk Pastinakk

3 ss Gressløk

2 ss Persille, finhakket

2 ss Smør

Salt og pepper

Christopher Sjuve

Kylling med kanel

Kyllingen blir morsom med denne oppskriften.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

4 stk Kyllingbryst

8 stk Sjalottløk

50 g Rosiner

25 g Pinjekjerner

Salt og pepper

3 stk Kanelstang

Erik Hannemann

Hummus

Dette er dippen som passer til nesten alt. Hummus spises i store mengder i Midt-Østen nesten som et obligatorisk innslag i måltidet.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 bokser Kikerter

1 fedd Hvitløk

1 dl Olivenolje

Salt og pepper

1 ts Spisskum

Sitronsaft

Erik Hannemann

Nachos med kjøttdeig og ost

Her kommer en suveren hverdagsrett.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

500 g Kjøttdeig

1 stk Løk

Olje/smør til steking

2 stk Hvitløk

1 ts Chilipulver

1 ts Kumin

1 ts Sukker

2 bokser Bønner

2 dl Tomat

2 stk Rød chili

2 ss Koriander, hakket

1 ss Sitronsaft

Salt og pepper

Tortillachips

150 g Ost, revet

4 ss Rømme

Erik Hannemann

Marokkansk gryte

Tanken på en varm gryte som dufter av eksotiske krydder får tennene til å løpe i vann. Dette er akkurat en sånn gryte.

Se hele oppskriften

Til 3 porsjoner

1 ts Anis, malt

0.5 ts Cayennepepper

1 ts Korianderfrø

1 ts Kuminfrø

750 g Lammekjøtt med bein

1 stk Løk

1 ss Tomatpuré

4 stk Tørket aprikos

4 stk Tomater

2 dl Vann

2 bokser Kikerter

1 ss Ingefær

2 stk Buljongterning

2 stk Kanelstang

1 stk Sitron

Koriander, fersk

Olje

Salt og pepper

Erik Hannemann

Finnbiff på ny måte (reinskav)

Finnbiff blir supert når den får kult tilbehør.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

400 g Finnbiff

1.5 dl Kremfløte

1 dl Hvitvin

2 ss Tørket sopp

1 ss Sennep

3 stk Sopp

1 stk Løk

100 g Smør

300 g Jordskokk

700 g Poteter

2 stk Pastinakk

Timian

6 stk Nøtt

1 dl Balsamicoeddik

1 dl Sukker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning