Ukemeny:

Sju middager til 500 kroner

Denne uka kan du gjøre billig med disse oppskriftene.

NY VRI: Prøv en ny vri på pannekakene, og fyll dem med tacosmak.

NY VRI: Prøv en ny vri på pannekakene, og fyll dem med tacosmak. Foto: Foto: Kim Holthe

Publisert Oppdatert

Billig mat trenger ikke være kjedelig. Følger du disse oppskriftene blir det en bra uke for hele familien uten at det koster skjorta.

Tips til å drøye budsjettet:

* Handler du mat hver dag? Det er ikke økonomisk. Planlegg handleturen og gjør én storhandel i stedet for mange små.

* Har du plass i fryseren kan du jo alltids fryse ned mat som kommer i større og størrelsesmessig billigere pakninger. Du sparer i tillegg masse tid, som ville brukt på å småhandle flere ganger i uken.

* Nå bugner det av grønnsaker, frukt og bær i hager og i butikker, det er derfor lurt fryse det ned, eller saft og sylte litt slik at det bare er å ta opp når du trenger det. Det vil du tjene godt på gjennom høsten.

* Basisvarer som hvetemel, sukker, salt, pepper, krydder, buljong, olje og smør er noe som holder seg lenge i skapet. Så handle det inn og oppbevar det tørt og gjerne kjølig.

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Kim Holthe

Makaroniform med kjøttdeig

Velsmakende og lettvint form som gjerne kan gjøres klart kvelden i forveien.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

400 g Kjøttdeig

2 ss Smør

8 dl Makaroni

1 stk Hvitløk

1 ts Salt

0.5 ts Pepper

1 ss Smør

1.5 ss Hvetemel

5 dl Melk

Salt og pepper

1 stk Purre

1 ss Oregano

100 g Revet hvitost

1 kvist Tomater

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning