Ukemeny - oppskrifter for hele uken

Ukemenyen du ser fram til

En ny ukemeny med deilige smaker hele uken...

Publisert Oppdatert

Endelig mandag! Og heldigvis har noen planlagt denne uka for deg. Her er oppskriftene du trenger for å få en god uke!

Mandag: Gulrotsuppe

Denne uka begynner med stor, gul sol i form av en knæsj gulrotsuppe i skåla mi. Den skinner så sterkt at alle alle mandagstroll sprekker. Jeg lover.

Oppskriften er superenkel og helt i tråd med de konvensjonelle reglene for enkel supper: Stek en løk, ha i gulrøtter og vann. Kok til gulrøttene er møre, mos og smak til.

Tirsdag: Pasta og laks

Tirsdag er det tid for laks og pasta. De friske smakene i denne enkle retten kommer fra sitronskall og dill. Stek laksen med litt løk, og så serverer du den med pasta, erter, litt olivenolje før du krydrer med stimlet sitronskall og masse, frisk dill.

Onsdag: Kjøttkaker

Kjøttkaker blir best når de smakes til med muskat og ingefær. I denne oppskriften er det også med litt brød. Det er ikke med for å drøye kjøttdeigen, men for at kjøttkakene faktisk blir mye saftigere på den måten.

Du kan servere dem på tradisjonelt vis med kokte poteter, brun saus og kanskje litt skikkelig, god kålstuing...

Torsdag: Torsk med hasselnøtter

Nye vrier på vanlige ingredienser er alltid velkomne. Og denne metoden jeg etter hvert fått meget god respons på (særlig på Facebook-siden vår!). Alle som våger å prøve å blande rosiner, rosmarin og hasselnøtter i en kjøkkenmaskin blir belønnet med en hyggelig overraskelse til middag.

Et forslag er å servere torsken med deluxe-poteter. Noen vil kanskje også litt mer grønnsaker, for eksempel en god pastinakk-bolle.

Fredag: Helstekt rødspette

Og denne fredagen skal jeg kline til med heltstekt fisk i ovnen. Valget blir avgjort i fiskedisken, noen ganger finner man noe overraskende som en smørflyndre, eller en slettvar, men rødspette er nesten alltid mulig å få. Metoden er den samme: Inn i ovnen på en ildfast form som er dekket av olje og litt sitron.

Lørdag: Indisk kylling

Om du vil ha mye smak for innsatsen er dette maten for deg: Ha løk, hvitløk, ingefær og krydder i en kjøkken maskin og kjør den med olje. Ha den fargesprakende blandingen i kjelen og stek til løken er myk før du har i kylling og vann. Så lar du det koke i omtrent 20 minutter. Det eller enkleste er å legge i noen kikerter (hermetiske) - da går dette nesten av seg selv.

Søndag: Finnbiff og blåbærpai

Vi skal avslutte denne uka på skikkelig tradisjonelt vis. Først kommer en god gryte med finnbiff. Du kan også velge å lage en fancy variant med det flotte reinsdyrkjøttet. Og for å avslutte denne uka kommer det en herlig blåbærpai som en belønning for all den fine maten du har laget denne uka.

Ha en velsmakende uke!

 

Les også:

Pannekaker med ny topp

Slik baker du laks i ovnen

Slik lager du perfekte muffins

Oreokake blir godt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Gulrotsuppe

Denne gulrotsuppa er så billig du får den. Prøv deg fram med ulike krydder som anis, ingefær, appelsin og timian!

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

1 stk Løk

400 g Gulrot

1 stk Buljongterning

2 ss Crème fraîche

Salt og pepper

Erik Hannemann

Laks og pasta

Så enkelt og så godt blir pasta med laks på denne måten.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

400 g Laksefilet

100 g Erter

Dill, frisk

1 stk Sjalottløk

Sitron

Olivenolje

Erik Hannemann

Kjøttkaker

Kjøttkakene blir aller best om du har i muskat og ingefær.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

3 skiver Brød

500 g Kjøttdeig

1 ts Ingefær

0.5 ts Muskat

1 stk Egg

Salt og pepper

Erik Hannemann

Torsk med hasselnøtter

Jeg lover: Torsken har aldri vært bedre...

Se hele oppskriften

Ingredienser:

400 g Torskefilet

50 g Hasselnøtter

50 g Rosiner

1 kvist Rosmarin

Salt og pepper

1 stk Egg

Erik Hannemann

Flyndre (rødspette)

Flyndre er enkelt, godt og super mat til hverdag og fest.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Rødspette

1 stk Sitron

0.5 potte Timian

Salt og pepper

Olivenolje

Erik Hannemann

Indisk kylling

Så enkelt kan indisk mat være...

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 stk Kyllinglår

2 stk Løk

4 fedd Hvitløk

Olje til pensling

2 cm Ingefær

1 ss Kuminfrø

1 ts Gurkemeie

1 ts Korianderpulver

1 ss Karri

1 stk Rød chili

4 dl Vann

Salt og pepper

Christopher Sjuve

Finnbiff - klassisk gryte med reinsdyr

Finnbiff er reinsdyr på sitt beste. Her er den originale oppskriften på gryte med finnbiff.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Løk

4 stk Gulrøtter

600 g Poteter

4 skiver Bacon

5 stk Champignon

2.5 dl Crème fraîche eller rømme

2 stk Einebær

40 g Brunost

500 g Finnbiff

2 ss Gressløk

Erik Hannemann

Blåbærpai

Dette er blåbærpaien til svenske Leila Lindholm. Enkel, sprø og nydelig.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

175 g Smør, mykt

3 dl Hvetemel

1.5 dl Sukker

1.5 dl Havregryn

250 g Blåbær

2 dl Blåbærsyltetøy

1 ss Balsamico

2.5 ss Potetmel

75 g Smør, smeltet

2.5 dl Havregryn

1.5 dl Sukker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning