Treretters meny med oppskrifter

Menyen alle elsker

Maten som gjør helgen din vellykket.

Publisert Oppdatert

Denne helgen skal vi virkelig kose oss!

Det har jeg bestemt.

Ikke bare skal jeg kjøpe meg en deilig IPA på Vinmonopolet, men du skal ikke se bort i fra at jeg også skal rigge meg til med et dugelig ostefat etter at jeg har spist denne deilige tre-retters menyen.

Ja, sånn går det når jeg vil slå ut håret.

Forrett: Fritert fisk

Om du ikke er fortrolig med å fritere fisk er det kjekt å lese seg litt opp før man setter i gang.

Det viktigste er uansett å være forsiktig slik at det ikke spruter og du svir fingrene. Jeg elsker å sette tennene i nyfritert fisk som stekt i en røre, slik du få servert fish 'n chips på steder som behersker denne kunsten. Med litt trening får du dette til hjemme også.

Pass på at fisken er klappet helt tørr før du dekker den med røre.

Selv skal jeg sørge for at det meste av den andre maten er klar før jeg går i gang med fritering. En viktig suksessfaktor er at tiden fra frityr til servering - den bør være kortest mulig.

Server med aioli eller en deilig remulade.

Hovedrett: Hamburger fra den andre siden

Dette er Bill Grangers variant at Australias stolthet - The Aussie Burger. De krangler så busta fyker om hvordan den egentlig skal være. Og akkurat det vil de aldri bli enige om. Det som dig ofte er stridens kjerne er hvorvidt burgeren skal inkludere ananas, rødbete og egg.

Vi lar Bill presentere den selv (artikkelen fortsetter under videoen):

Jeg har ikke noe i mot å servere den med løkringer.

 Vi har jo allerede spandert olje til fritering (altså til fisken).

Ja, jeg er sikker på at du klarer å lage dem mye bedre enn meg - bare se her (artikkelen fortsetter under videoen):

Dessert: Imploderende sjokoladekake

Denne menyen, med all sin gutteaktige sjarme, avsluttes med en morsom sjokoladekake.

Og denne er for alle som liker sjokolade, sjokolade og mer sjokolade.

Den lages i utgangspunktet som en vanlig langpannekake, men i rund form. Så huler du ut midten, legger på en sjokoladelokk og gjøre det klar til finalen som kommer ved serving (artikkelen fortsetter under videoen):

Den er jo nydelig å servere med is. Og den kan du gjerne legge midt (inne i) kaka.

 

Ha en herlig helg!

Erik Hannemann

Fritert fisk

Med denne røra blir fisken fritert som du kjenner den i fish 'n chips. Helt suveren...

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

100 g Hvetemel

1 dl Øl

0.5 ts Salt

400 g Fiskefilet

Olje til fritering

BBCLifestyle

Australsk hamburger

Australske hamburgere er ikke som andre hamburgere.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

500 g Kjøttdeig

1 stk Rødløk

1 neve Persille, finhakket

2 ts Dijonsennep

0.5 ts Salt

1 ss Olivenolje

1 stk Ananas

4 stk Hamburgerbrød

2 stk Rødbet

Salatblader

4 stk Egg

50 g Brunt sukker

100 ml Hoisinsaus

1 ss Honning

3 ss Soyasaus

1 ss Fiskesaus

3 ss Ris

1 stk Rød chili

4 fedd Hvitløk

2 ts Ingefær

Foto: Erik Hannemann

Vulkankake av sjokolade

Sjokoladekaken alle vil elske å se og spise.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

150 g Sjokolade

2 dl Kremfløte

120 g Sjokolade

100 g Hvetemel, siktet

1 ts Bakepulver

2 stk Egg

125 g Sukker

50 g Smør

1 stk Vaniljestang

2 ss Kakao

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning