Test av pepperkakedeig

Ekspertene har testet pepperkakedeig

Konditorene har testet ferdiglaget pepperkakedeig. Her er dommen.

TEST: Vi har latt  konditorene teste peperkakedeig

TEST: Vi har latt konditorene teste peperkakedeig Foto: FOTO: Øivind Lie

Publisert Oppdatert
TESTPANEL: Eline Gulbrandsen og Annemari Erlbeck

TESTPANEL: Eline Gulbrandsen og Annemari Erlbeck Foto: FOTO: Øivind Lie

STEKT: Pepperkakedeigene er testet rå og ferdig stekt.

STEKT: Pepperkakedeigene er testet rå og ferdig stekt. Foto: FOTO: Øivind Lie

Enda en pepperkaketest? Joda, Foreldre & Barn har nettopp testet pepperkakedeig. Da satt fire barn i ekspertpanelet, og de testet 12 forskjellige deiger.

Nå har vi i god Klikk-tradisjon latt to eksperter si sin mening om disse 10 ferdigproduserte deigene.

Kriterier

Det vi har vært på jakt etter, er smaken av gode råvarer.

Da snakker vi om smør, skikkelig mørk sirup, og gode krydder slik som kanel, ingefær, nellik, kardemomme og gjerne pepper.

Tar produsentene snarveier her blir det gjerne et industripreg på smaken.

Konsistensen på deigen må være riktig slik at den er lett å kjevle og grei å flytte over på platene. Når kakene er ferdig stekt må de være sprø og ellers ha riktig konsistens.

Lage egen deig

Pepperkakedeig er enkelt å lage selv, og resultatet blir uslåelig om du følger ekspertenes enkle tips: Bruk mørk sirup og ekte meierismør, og kjøp inn ferske krydder.

Testen

Alle deigene er først smakt rå. Deretter har vi testet de ferdigstekte pepperkakene. Alle kakene er stekt etter anvisningen på pakken.

Vinneren

Den beste deigen fant vi hos Centra Colosseum ved Colosseum kino i Oslo. Vi skylder å gjøre oppmerksomme på at den kun lages der. Den er bakt i butikken og bar preg av gode råvarer uten fusk av noe slag. Det eneste som ga trekk, var litt lite pepperkakesmak.

Bor du langt unna, har vi mange gode deiger som deler andreplassen: Bakers, Rema, Samson og Bjørken.

Ekspertene

I testpanelet satt Eline Gulbrandsen og Annemari Erlbeck. Begge konditorer. Annemari har en lang rekke første- og andreplasser i NM i konditorkunst. Hun fikk også nylig 2.plass i kokke OL i Erfurt med det norske kokkelandslaget. Annemari jobber som konditor på Alex Sushi.

Eline har jobbet for Jobbet for Terje Næss på Oro, Alfred og Onda. I tillegg har hun jobbet sammen med Annemari på kokkelandslaget i 2 år.

 

Les også:

Oppskrifter på romjulsgodt

Slik lager du mandelkonfekt

Slik lager du pepperkakehus på 1-2-3

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag