Test av billigmat - fiskekaker

Billige fiskekaker blant de beste

Stor forskjell på fiskekakene. Vi har blindtestet billigmat.

BEST PÅ SMAK: Fiskekakene fra Godehav, Rema 1000 sin billigvariant, er best på smak.

BEST PÅ SMAK: Fiskekakene fra Godehav, Rema 1000 sin billigvariant, er best på smak. Foto: Foto: Petter Berg / HM Foto

Publisert Oppdatert

Slik testet vi

Alle produktene som er testet representerer de fire store merkevarekjedene:

  • Norgesgruppen
  • Rema 1000
  • Coop
  • Ica Norge

I tillegg har vi valgt ut et referanseprodukt i hver produktkategori.

Produsentene

Det er ulike regler og policy på hva de fire store merkevarekjedene oppgir av produsenter bak EMV (egne merkevarer).

Norgesgruppen som har First Price, oppgir ikke leverandør

Rema oppgir leverandør

Coop oppgir leverandør

ICA som har Euroshopper, oppgir hvis kunden spør

Vi har testet fiskekaker fra fem ulike merkervareleverandører. Fire av merkene representerer hver sin merkevarekjede, mens det femte produktet er et dyrere referanseprodukt.

Vi valgte fiskekaker fra Lofoten til referanseprodukt.

- På fiskekakene var det ganske stor forskjell, sier Arnie.

Eivind og Marit mener de ser veldig forskjellige ut, og at de er alt for inntørket i tillegg til å være seige.

Testpanelet er enige i at det er viktig med høyt fiskeinnhold, og at som foreldre så ser man kanskje like mye etter dette som at produktet skal være rimelig.

- Man spiser kanskje fisk så sjeldent, at man heller vil ha noe med godt fiskeinnhold enn å spare noen kroner, sier Eivind.

Les også:

Alt om oppussing av kjøkkenet

Gryterettene som redder dagen

Testmetodikk

Det ble gitt poeng fra 1-6 etter følgende kriterier: Farge/utseende, konsistens og smak. Smak ble vektet tyngst (60), så konsistens (30), og farge/utseende (10) lavest. Skalaen ble omregnet til terningkast 1-6.

Alle produktene er smakt blindt, det vil si at ingen i testpanelet fikk vite hva de smakte på. Vi har ikke tatt hensyn til pris under testingen.

Testpanelet

Det ble gitt poeng fra 1-6 etter følgende kriterier: Farge/utseende, konsistens og smak. Smak ble vektet tyngst (60), så konsistens (30), og farge/utseende (10) lavest. Skalaen ble omregnet til terningkast 1-6.

Eivind Seiness - kokk og innehaver av Abracadabramat

Arnie Stalheim - klikk.nos vinekspert

Marit Røttingsnes Westli: Matformidler og kokebokforfatter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning