Madrid

Tapas-byen

Før, under og etter måltidene frister den pulserende storbyens mange og varierte etablissementer med småmat, på spansk: tapas, i alle mulige farger, fasonger og foredlingsnivå.

Publisert Oppdatert
SPANSK SKINKE er verdenskjent ¿ og godt egnet som tapas. Iberiko-halvøya leverer skinker helt i verdenstoppen. Som denne ""Pata Negra"" ¿ svartfotskinke, navngitt etter grisenes føtter.

SPANSK SKINKE er verdenskjent ¿ og godt egnet som tapas. Iberiko-halvøya leverer skinker helt i verdenstoppen. Som denne ""Pata Negra"" ¿ svartfotskinke, navngitt etter grisenes føtter.

Alt fra små og store matbutikker via hjørnekafeer, buler, barer og selvsagt restauranter av ulik karakter og kvalitet har ekte spansk småmat. Selv de meste trendy barene har tradisjonell håndmat på bardisken, mellom striglete bartendere og fancy interiør.

Tapas er trendy også her hjemme i disse dager. I Spania er det en del av livet, ikke minst i Madrid. Hvis du vil ha tapas til frokost er det ikke noe problem. Heller ikke til nattmat. Og det sier ikke lite i en by hvor de fleste restauranter åpner halv ni om kvelden og sjelden stenger før tolv. Tapasen blir - selv om kjøkkenet stenger! Tapas og pjoltere går om hverandre i Madrids mange barer og puber.

Les mer om Tapas her

Mange har nettopp tapas som en viktig grunn til å besøke Madrid. De satser på spesialiserte tapas-restauranter, og blir sjeldent skuffet. Pass opp for turistfellene på Plaze Major, og sats heller på noen av de mange mer genuine tapasbarene i bakgatene og de mindre torgene. Vi gikk i fella og fikk turens desidert dårligste og dyreste mat¿.

Tapas i Madrid er annerledes enn det man får i Norge. Råvarene er mer varierte og tilberedningen betydelig mer variert. Enkelt sagt kan det lages tapas av "alt", og det gjøres. I løpet av noen tre dager spiste vi oss gjennom ulike skinker, ost, roastbiff, store og små reker tilbredt på ulike måter, et utall fiskeslag, kamskjell, blekksprut, blåskjell, kjøttboller, oksehaler, pølser og kylling i variert utvalg - for å nevne noe.

Bo bilig og fancy i Madrid

Man er mett av inntrykk og tapas på flyet hjem!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning