Stor test av billigmat - mais

Den beste maisen

Maiskornene fra First Price stakk av med seieren. Vi har testet billig mais.

BEST: Maiskorn fra First Price er best blant alle de fem maistypene vi testet.

BEST: Maiskorn fra First Price er best blant alle de fem maistypene vi testet. Foto: Foto: Petter Berg / HM Foto

Publisert Oppdatert

Slik testet vi

Alle produktene som er testet representerer de fire store merkevarekjedene:

  • Norgesgruppen
  • Rema 1000
  • Coop
  • Ica Norge

I tillegg har vi valgt ut et referanseprodukt i hver produktkategori.

Produsentene

Det er ulike regler og policy på hva de fire store merkevarekjedene oppgir av produsenter bak EMV (egne merkevarer).

Norgesgruppen som har First Price, oppgir ikke leverandør

Rema oppgir leverandør

Coop oppgir leverandør

ICA som har Euroshopper, oppgir hvis kunden spør

Vi har testet maiskorn fra fem ulike merkervareleverandører. Fire av merkene representerer hver sin merkevarekjede, mens det femte produktet er et dyrere referanseprodukt.

Vi valgte mais fra Green Giant til referanseprodukt.

Det var kanskje ikke så overraskende at alle maiskornene stort sett var veldig like på duft, farve og konsistens. Det var likevel en type maiskorn som skilte seg ut i positiv retning og det var maiskornene fra First Price.

- Dette er godt. Bra konsistens og tyggemotstand, sier Arnie Stalheim.

- Den er best, konkuderer Eivind Seiness med.

Testpanelet mener det ikke er ikke vits å bruke mye penger på mais. Velg et billigprodukt som First Price fremfor et dyrt referanseprodukt som Green Giant.

Les også:

Mest bagasjeplass for pengene

Her er verdens beste viner

Testmetodikk

Det ble gitt poeng fra 1-6 etter følgende kriterier: Farge/utseende, konsistens og smak. Smak ble vektet tyngst (60), så konsistens (30), og farge/utseende (10) lavest. Skalaen ble omregnet til terningkast 1-6.

Alle produktene er smakt blindt, det vil si at ingen i testpanelet fikk vite hva de smakte på. Vi har ikke tatt hensyn til pris under testingen.

Testpanelet

Det ble gitt poeng fra 1-6 etter følgende kriterier: Farge/utseende, konsistens og smak. Smak ble vektet tyngst (60), så konsistens (30), og farge/utseende (10) lavest. Skalaen ble omregnet til terningkast 1-6.

Eivind Seiness - kokk og innehaver av Abracadabramat

Arnie Stalheim - klikk.nos vinekspert

Marit Røttingsnes Westli: Matformidler og kokebokforfatter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag