Takk og pris for spagettien! Hvordan hadde det vel gått med hverdagsmiddagen hvis skapet ikke til enhver tid inneholdt opptil flere pakker med den tørkede, italienske godsaken. Så anvendelig som den er, kan den i grunn brukes i uttallige middagsretter.

Spagettien kan, med stor glede, brukes i den enkleste av de enkle rettene - spagetti med hvitløk og chili eller sammen med en litt kraftigere fløtesaus og fine fiskebiter i en laksepasta.

Har du lyst til å lage din egen pasta? Den er perfekt i kombinasjon med én av Italias aller mest kjente sauser - pestoen. Den lager du enkelt og greit hjemme på eget kjøkken.

En annen klassisk italiensk kombinasjon er pasta og kjøttsaus. Den hjemmelagde lasagnen slår bestandig an. Jeg sørger alltid for å lage dobbel porsjon av lasagnen slik at vi har restemiddag dag nummer to. Kjøttdeig og spagetti er vel også én av de mest spiste hverdagsrettene rundt om i de norske hjem.

Litt sunnere spagetti bolognese

Når jeg lager bolognese, river jeg bestandig både løk, hvitløk og gulrøtter som jeg koker inn i sausen. Da får den en fyldigere og bedre smak, jeg kan redusere kjøttmengden noe og samtidig øke sunnhetsgehalten på sausen.

Ikke vær redd for å eksperimentere med andre grønnsaker også. Spinat, stangselleri, mais, paprika, squash - kommer du på flere? - og alle slags urter.

Da er det bare stas!

Kjøttsausen egner seg godt til nedfrysing, så kanskje du like godt skal lage dobbel porsjon når du først er i gang?

Marit Røttingsnes Westlie

Spagetti Bolognese

Spagetti Bolognese er supergod hverdagsmiddag som er lettvint å lage! For å høyne sunnhetsfaktoren, lurer jeg inn både løk, hvitløk og gulrot.

Til 4 porsjoner:

1 stk løk

2 fedd hvitløk

2 stk selleristenger

0,5 stk chili, rød

2 stk gulrøtter

400 g kjøttdeig

1 ss olivenolje

2 bokser hakkede tomater

1 ts oregano tørket

1 ts salt og nykvernet pepper

400 g spagetti

25 g parmesan, nyrevet

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!