Melonsorbet

MELONTID: Hverken melon eller is er feil om sommeren. © Kim Holte, frukt.no

Melon er veldig godt å spise naturell som tørsteslukker på varme sommerdager. Servert med noen tynne skiver spekeskinke har du straks en enkel forrett. Sukkermelonene honningmelon, nettmelon, cantaloupe og galiamelon egner til dette.

Vannmelon kan også brukes til mye. Prøv noe helt nytt, og grill den. Det gjør du helt enkelt ved å skjære opp noen skiver, som du strør litt salt på. Grill en liten stund, og server som spennende tilbehør til fisk, skalldyr og hvitt kjøtt. Tipset kommer fra kokken Thomas Nilsen i P2-programmet "Et delikat problem".

Drinkekspert Jan Vardøen har et temmelig originalt drinktips som involverer vannmelon og rom. En drink for sommerens tørste festivaldeltakerer? Sjekk ut selv.

 

Melon og rom

Marinert honningmelon i salat

Salat med vannmelon og safranmarinert mozzarella

Vannmelon med grillet chèvre

Vannmelon med spekeskinke og salt krokan

Thai melonsalat

Honning- og sitronmelissemarinert vannmelon

Melonsalat med spekeskinke

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!