Hvordan woke grønnsaker
Slik woker du med en vanlig stekepanne
Få grønnsakene til å rulle i stekepannen på kokkers vis.
Du har kanskje sett med en smule beundring på kokker som woker grønnsaker der de med en liten bevegelse får grønnsakene til å rulle rundt i pannen. Uten å bruke stekespade.
Det er ikke så veldig mystisk. Pannen skal ikke opp og ned, som man kanskje skulle tro, men frem og tilbake.
Bråstopp
Du løfter pannen fra platen og skyver den rakt fra deg, for så å legge inn en skikkelig bråstopp. Da fortsetter grønnsakene fremover, følger kanten på pannen rundt, og faller tilbake i pannen. Litt som en surfebølge som bryter.
Pølser eller grønnsaker
Trikset fungerer selvsagt like bra på pytt i panne som wokgrønnsaker, og du trenger litt men ikke mye trening før maten ruller rundt i pannen på kokkers vis.
Rund kant
Du trenger en panne med rund kant, og det er greit hvis den er ganske dyp. Jo rundere den er, jo lettere er det.
Alexander Yan er kokk hos Radisson Blu Hotel i Nydalen , Oslo. Her viser han hvordan det skal gjøres: (dårlig lyd, skru opp)
</p> <p> <strong>Les også:</strong> </p> <p> <a href="http://http://www.klikk.no/mat/spise/article653879.ece">Slik blir potetene sprø</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/drikke/article646006.ece">Slik lager du perfekt espresso</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article644694.ece">De fem beste majonestriksene</a> </p> </div>
Denne saken ble første gang publisert 01/04 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.