Slik steker du laks best

Knepet som gjør laksen superkul

Og 11 oppskrifter på laks du digger!

Publisert Oppdatert

Alle er glad i laks!

Siden man begynte med oppdrett av laks har den elegante fisken fått en sentral plass det norske kjøkkenbordet. Før var prisen uoverkommelig, men nå har alle råd. Så, det som før var kongelig spise, er nå hverdagsmat.

Mye kan sies om oppdrettsfisk, men dersom man skulle velge seg én fisk ut i fra kulinariske kvaliteter er laks opplagt.

I videoen overfor ser du hvordan du får mer smak i den. Og dessuten hindre at fileten krøller seg ved å lage de små snittene. Bruk gjerne mer enn salt, for eksempel friske urter. Sjekk ut!

Oppskrifter med laks

Ikke bare er laks suveren til middager, men den har også gitt oss røkt laks (burde ikke overraske noen, nei). Røkt laks er suveren i forretter, som denne med ostekrem eller disse morsomme potetfristelsene.

For de som ikke kvier seg for å prøve noe nytt, kan man prøve seg på hjemmelaget sushi. Se videoen!

Men, høvdingen er altså laksefilet. Og siden den er så populær, så må vi stadig finne nye måter å tilberede den på. Det er kulinarisk-intellektuell latskap å være på søken en nye metoder, oppskrifter og tilbehør til laksen. Dersom vi går lei, ja, da har vi bare oss selv å takke.

Nedenfor finner du noen supergode oppskrifter du kan prøve deg på.

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning