Slik spiser du krabber

Hvordan spise krabber

Å spise krabber er ikke lett. Her kommer alle ni tipsene.

KRABBE: Nydelig sammen med litt cayenne.
KRABBE: Nydelig sammen med litt cayenne. Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Krabbe er fantastisk mat. Mange kvier seg for å kjøpe levende krabber fordi man tenker at det er litt plundrete. Og det er det kanskje også - før du kan det.

Her er en enkel guide til hvordan du åpner krabbeene. Så fort du behersker det kan du be inn til krabbekalas!

Nedenfor ser du også en Youtube video av hvordan du gjør det.

1. Kok krabbene i godt saltet vann. Du kan bruke krydder eller urter i vannet. Dill er vanlig. Krabbene blir helt røde når de er kokt.

2. Vri av klørne og legg dem til side. Knekk av de små bena (det er sjelden mye mat i de små beina. De kan knuse skjellet og plukke ut det som finnes, men det er vanlig å kaste dem).

3. Fjern det store toppskjellet: Hold krabben i den ene hånden og fjern med den andre (se video nedenfor).

4. Fjern gjellene.

5. Fjern "paven" (magesekken). Den sitter rett bak øynene. Den er enkel å knekke av.

6. Snu krabbeskjellet. Åpne opp den lille flappen (ser ut som en trekant). Dra den bakover slik at du fjerner resten av innvollene samtidig (som sitter på motsatt side av flappen).

7. Del krabbehuset i to. Sett huset med den flate siden opp. Skjær på skrå ned mot midten.

8. Pirk ut krabbekjøttet.

9. Klørne: Det ene leddet er lett å knekke av. Kakk i det siste leddet så det knekker. Kakk lett med en baksiden av en kniv (eller bruk en spiseskje!). Pill av skallet. Her kan en krabbeskallknekker være super å bruke.

Se video her:

Her finner du noen gode oppskrifter med krabbekjøtt:

Denne saken ble første gang publisert 19/07 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også