Oppskrifter med paprika

Slik smaker paprikaen best

Med disse triksene blir paprikaen best.

PAPRIKA: Den blir mye søtere når du baker den i ovnen.

PAPRIKA: Den blir mye søtere når du baker den i ovnen. Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

Noen liker rå paprika. Jeg er ikke en av dem. Det vil si: Jeg spiser det, men jeg er ikke noe fan.

Javisst kan en paprikabit gjøre en matpakke litt friskere, men jeg synes at paprikaen fortjener en bedre skjebne enn å være redningen til en ellers trist skive med gulost.

Share

Det er ingenting i veien for å lage en potetsalat med bacon og paprika, en grønn og supersunn fastedrikk av paprika eller en original og perfekt ratatouille. Men, det er andre måter som får paprikaen til å stå fram i full blomst på, mener jeg.

Jeg har til gode å møte noen som ikke liker paprikaen med følgende metode: Sett på grillelementet i ovnen. Skjær paprikaen i skiver og legg skivene med skinnsiden opp på en ildfast form. Sett formen høyt i ovnen. Følg nøye med; skinnet skal svi seg svart før du tar paprikaen ut. Det blir antakelig noen røde flekker igjen, men det gjør ikke noe.

Legg paprikaen nå i en bolle og dekk med plast. Vent til det er kaldt nok til å skrelle av skallet. Nå sitter du igjen med noen deilige og søte biter med paprika. Denne fantastiske paprikaen kan nå bli til mange forskjellige retter. Her er mine forslag:

  • Lag en salat med paprika, fetaost, salatblader, mandler eller valnøtter, grønne aspargesbønner (kokt i ett minutt) og finsnittede sukkererter, sitronsaft og olivenolje.
  • Rist en brødskive, gni den med hvitløk, pensle på olje, ha på hakket paprika og litt brie og la det smelte i ovnen.
  • Kokte linser og bland med stekt løk og hvitløk, paprikabiter og chorizopølse.

Som tilbehør eller snacks:

  • Bakt paprika med fetaost og timian
  • Bakt paprika med smuldret chevre
  • Bakt paprika med sorte oliven.
  • Bruk en stavmikser og kjør bakt paprika sammen med majones. Bruk det til fisk som en saus (eventuelt med en skvett fløte) eller dipp.
  • Finhakket, bakt paprika blandet med fritterte mandler.
  • Pinjekjerner, bakt paprika, stekt sjalottløk og hvitløk, olivenolje, oliven og timian.

Har du andre forslag? Bruk kommentarfeltet nedenfor!

Les også:

Lag ertesuppe på ti minutter

Slik lager du indisk kylling

Potetmosen blir best slik

Slik blir risottoen perfekt

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag