Hellstrøms oppskrift

Slik lager Hellstrøm verdens beste dyr

Se video med mesterkokken...

MASTERCHEF: Den tidligere Bagatelle-sjefen Eyvind Hellstrøm er blitt et ikon for mange matglade kvinner og menn.
MASTERCHEF: Den tidligere Bagatelle-sjefen Eyvind Hellstrøm er blitt et ikon for mange matglade kvinner og menn. Foto: Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

I kveld klokken 20.00 kan du se mesterkokk Eivind Hellstrøm lage grillet sjøkreps, lammecarré og riskaker på tv.

I programmet «Hellstrøm rydder opp - hjemme» møter Hellstrøm i kveld Ruth fra Sandnes, som har hatt et tøft liv. Etter at hennes yngste datter døde i en ulykke for to og et halvt år siden, bor hun alene i huset sitt.

Sammen med Eivind Hellstrøm serverer Ruth og tv3 i kveld disse rettene:



Grillet sjøkreps

8-12 rå, store sjøkreps

1ss finhakket estragon

1 ss finhakket hvitløk

1 ss finhakket ingefær

4 ss olivenolje extra virgin

Del de rå sjøkrepsene på langs. Start med en stor kjøkkenkniv fra midt på nakkepartiet og ned gjennom halsen. Deretter den andre veien, fra nakken og gjennom hodet. Ta ut pavepartiet øverst i hodet og fjern strengen i halepartiet. Hodet kan du bruke til sjøkrepsbasen.

Legg de halve sjøkrepsene med skallsiden ned i varm, tørr panne eller grillpanne, og stek noen få minutter kun på skallsiden. Fordel hakkede urter/aromater over krepsen mens den steker.

Legg krepsen på varme tallerkener og hell over en stråle av den beste olivenoljen du kan finne.

Sjøkrepsbase

Hodet av 12-16 sjøkreps

1 løk, grovhakket

2 gulrøtter, grovhakket

2 fedd hvitløk, finhakket

4 tomater, delt i fire

Olivenolje

Hell olivenolje i en god og varm kjele. Tilsett krepsehodene og stek dem på høy varme i noen minutter. Støt dem for å få ut mer smak. Tilsett hakket løk, gulrøtter og hvitløk, samt grovhakkede tomater. La det surre i ca 10 minutter

Tilsett vann til det dekker og la det koke inn til halvparten, i ca 30 minutter. Sil kraften.

Du har nå en base, en kraft, som du kan bruke som en deilig suppe, eller som basis i en saus eller lignende.

Lammecarré

2 stk lammecarré

1 hel hvitløk

Grovknust svart pepper

salt

Olje/ smør til steking

Vann

3-4ss soyasaus

2ss olivenolje

Tapenade:

4 skiver loff uten skorpe

1 fedd hvitløk

1 bunt persille

Kjør brød, persille og hvitløk i en krydderkvern.

Del lammecarreén i to slik at du har fire like stykker. Skjær rutemønster på fettsiden med en skarp kniv. Gni inn fettsiden med hvitløk, pepper og salt. Stek lammecarréene i smør og olje i en varm panne. La kjøttet få en sprø skorpe før det vendes i pannen.

Tilsett hele hvitløkfedd. Fordel tapenade på fettsiden av lammet og stek videre i ovn i ca 10 minutter på 180 grader. Ta deretter kjøttet ut av pannen. Kok ut pannen med 2 kopper vann og soyasausen. Sil sjyen og press hvitløkfeddene gjennom silen. Kok inn til god konsistens og tilsett 2 ss olivenolje.

Server med riskake.

Riskake

30 g smør

300 g ris - Basmati

4,5 dl vann

300 g comté (ost)

Salt

Når risen er ferdig kokt blander du inn comté. Press blandingen i en flimkledd brødform og avkjøl.Deretter skiver du opp stykkene og steker dem i en teflonpanne.

(Over 14.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Den perfekte vaffeloppskriften

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Denne saken ble første gang publisert 15/09 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også