Lage pizza

Slik lager du god pizza i stekepannen

Sitter du på en hybel uten stekeovn, eller på en enkel hytte med to gassbluss? Slik stopper du pizzasuget.

PANNEPIZZA: Vi har laget pannepizza i ordets rette forstand.

PANNEPIZZA: Vi har laget pannepizza i ordets rette forstand. Foto: FOTO: Øivind Lie

Publisert Oppdatert

Kanskje dette minner deg om studenthybeldagene. Da du i ren desperasjon stekte ferdigpizzaen i stekepannen. Da kan vi forsikre deg om at dette er noe helt annet. Dette blir god pizza, og den skal lages fra bunnen.

Brent eller bløt

Det du sikkert har erfart, hvis du har prøvd hybelvarianten, er at den kan stekes til osten smelter, men da blir den brent under. Legger du på et lokk for å få opp varmen, ender pizzaen opp som en våt klut.

Opp ned

Trikset er å steke delene hver for seg -og opp ned.

Oppskriften på en perfekt pizzabunn finner du her , og lager du sausen finner du oppskriften på den her.

Panne som slipper

Du må bruke en panne med slipp-belegg , og den må ha lokk. Bruk også litt olje når du steker.

Slik gjør du:

DEIG: Kjevle ut deigen. den skal bli like stor som búnnen av pannen.
Stek den først på den ene siden, under lokk. Deretter på den andre siden uten lokk. Bruk  middels varme.

DEIG: Kjevle ut deigen. den skal bli like stor som búnnen av pannen. Stek den først på den ene siden, under lokk. Deretter på den andre siden uten lokk. Bruk middels varme. Foto: FOTO: Øivind Lie

OST: Legg osten i pannen. Bruk litt smør eller olje.

OST: Legg osten i pannen. Bruk litt smør eller olje. Foto: FOTO: Øivind Lie

PEPPERONI: Legg i pepperonipølsene. Løsne litt på ostelokket slik at det ikke henger fast i pannen.

PEPPERONI: Legg i pepperonipølsene. Løsne litt på ostelokket slik at det ikke henger fast i pannen. Foto: FOTO: Øivind Lie

SAUS: Legg i sausen. Her ligger sausen litt langt ut i kantene. (Det får du svi for når du snur pannen)

SAUS: Legg i sausen. Her ligger sausen litt langt ut i kantene. (Det får du svi for når du snur pannen) Foto: FOTO: Øivind Lie

BUNNEN: Legg i bunnen. Trykk den lett ned i fyllet og vri forsiktig.

BUNNEN: Legg i bunnen. Trykk den lett ned i fyllet og vri forsiktig. Foto: FOTO: Øivind Lie

SNU: Legg hånden på bunnen av pizzaen og snu pannen. Hold den noen sekunder. Vips, så har du en pizza i den ene hånden og en stekepanne i den andre.

SNU: Legg hånden på bunnen av pizzaen og snu pannen. Hold den noen sekunder. Vips, så har du en pizza i den ene hånden og en stekepanne i den andre. Foto: FOTO: Øivind Lie

Les også:

Slik blir pastaen morsom igjen

Oppskrifter med bare fem ingredienser

God middag på ti minutter

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag