Rengjør kjelen med bakepulver

Slik får du løs fastbrent mat fra kjelen

Ikke gå løs på kjelen med de tøffe verktøyene, la heller bakepulveret gjøre jobben.

Foto: FOTO: Øivind Lie

Publisert Oppdatert

En ting er at du har svidd sausen , og må lage den på nytt, en annen ting er at du får en bonus-straff, et svart, superhardt belegg i bunnen av kjelen.

Da gjelder det å ligge unna de redskapene du helt sikkert er fristet til å bruke. Men det blir det bare riper av, la heller bakepulveret jobbe for deg.

Vaskepulver

Gro Flisnes er brand manager hos Høyang Polaris, hun kjenner til bakepulvermetoden, men har også et annet triks på lur.

- Fyll opp litt vann i bunnen av pannen eller kjelen, og tilsett noen skjeer med maskinvaskepulver. Da får du samme effekten. Er det skjolder eller misfarging du ikke får bort kan du fjerne dette med eddiksyre eller sitronsyre, sier Flisnes.

- Gjør du dette på teflonprodukter kan det være lurt å gni inn belegget med litt fett til slutt, avslutter hun.

Her viser vi deg bakepulvermetoden

1. Hell i bakepulver

Fjern alt som er løst og hell i bakepulver slik at det dekker bunnen godt.

2. Tilsett vann

Foto: FOTO: Øivind Lie

Hell i varmt vann. Ikke mer enn at du får en konsistens som er litt tykkere enn eggehvite. Når det begynner å syde og boble skjønner du at bakepulveret har startet opp den tøffe jobben.

La blandingen jobbe noen timer. Da blir det hele til en "kake" som er lett å fjerne.

Står den for lenge tørker alt ut. Da er det bare å tilsette mer vann og vente litt.

3. Spa ut

Nå er elendigheten klar til å fjernes, bruk plastredskap for unngå riper. vask ut med kosten og ta eventuelt de siste restene med en skrubb.

Foto: FOTO: Øivind Lie

Les også:

Gode middager for hele uka

Den sorte sausen

Foto: FOTO: Øivind Lie

Slik koker du pasta

Slik vaskes sølvtøyet rent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag