DAGENS MIDDAGSTIPS:

Sitronduftende purreløksgrateng

Dagens middag er en deilig grateng som fyller kjøkkenet med sitrusdufter. God middag!

DAGENS MIDDAGSTIPS: Sitronduftende purreløksgrateng

DAGENS MIDDAGSTIPS: Sitronduftende purreløksgrateng Foto: Foto: Opplysningskontoret for meieriprodukter/Astrid Hals

Publisert Oppdatert

3 stk. purre

200 g røkt skinke

1 beger cottage cheese

1 dl matfløte

1 stk. sitron, revet skall og saft

½ ts salt

½ ts malt hvit pepper

100 g hvitost , revet

50 g mandelflak

I stekeovn på 225 °C midt i ovnen i 15 - 20 minutter.

Vask og skjær purrene i ca 10 cm store biter. Slå skinkeskivene rundt hver purrebit og legg dem tett i en smurt ildfast form. Rør sammen cottage cheese, matfløte, sitronsaft, sitronskall, salt og pepper. Hell blandingen over purrene. Dryss over revet ost og mandelflak. Gratineres midt i ovnen til purren er mør og osten har fått gyllen farge.

Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for meieriprodukter

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag