Saus til kylling?

Det er det mange som trenger. For her til lands spiser vi mer og mer kylling. Ikke så rart kanskje, når vi kan få det til å smake så gode som denne uimotståelige, helstekte kyllingen.

Problemet er bare at det magre kyllingkjøttet kan bli litt tørt og kjedelig. Og akkurat som et tre trenger vann og en klovn trenger rampelys, ja så trenger kyllingfileten suas.

Og da må vi ha en god saus til kylling. Her har jeg samlet et knippe sauser som alle vil lede oss ut av tørrheten og inn i det saftige, nydelige og fristende. Versågod!

 

Saus til kylling 1: Hvitløkssaus

Pakk en hvitløk inn i folie og bak den i ovnen på ca 200 grader i omtrent 30-40 minutter, eller til den myk. Klem ut godsakene av skallet og kok det opp sammen med crème fraîche og hakket gressløk og smak til med salt og pepper.

 

Saus til kylling 2: Den enkleste sennepsausen

Ha en spiseskje sennep i en bolle. Bruk en visp og visp inn litt og litt solsikkeolje til du har nok saus.

 

Saus til kylling 3: Pestosaus

Bland sammen pesto og crème fraîche, så får du en flott, grønn saus.

 

Saus til kylling 4: Yoghurtsaus

Bruk en tykk yoghurt og bland inn hakket agurk. Det kan være litt lurt å klemme litt av saften ut av agurken først.

 

Saus til kylling 5: Honning og sennep

Visp sammen honning, sennep og lime så får du en enkel og smakfull saus.

Saus til kylling 6: Tahinisaus

Bland tahini, friske urter, sitronsaft og eventuelt hvitløk. Bland ut med litt og litt vann til den har den konsistensen du vil ha.

 

Saus til kylling 7: Majones- og rømmesaus

Bland sammen tre spiseskjeer majones og to spiseskjeer rømme med en en spiseskje rødvinseddik. Ha gjerne i litt hakket persilie.

 

Saus til kylling 8: Hasselnøttsaus

I en blender, bland sammen sennep, eplecider, litt solsikkeolje og noen hasselnøtter. Juster med litt mer olje om det trengs og vend inn litt gressløk eller andre urter (gjerne sitronmelisse!).

 

Saus til kylling 9: Sandefjordsmør

Den lager du ved å koke inn fløte til det tykner før du pisker inn smørterninger, smaker til med sitronsaft og vender inn hakket kruspersille.

 

Saus til kylling 10: Remulade

Hvem sa du ikke kan spise kylling med remulade? Klart du kan. Det finnes remulader både med og uten pisket krem.

Ellers kan du prøve det på den du finner i denne videoen, fra 2:30, signert yours truly:

 

Remulade

 

 

 

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!