Roastbiff

Gjør deg klar til et herremåltid på den siste dagen i uken: Roastbiff!

GJERNE PÅ EN SØNDAG: Roastbiff på søndag blir sjelden feil. Foto: Matprat.no

GJERNE PÅ EN SØNDAG: Roastbiff på søndag blir sjelden feil. Foto: Matprat.no Foto: matprat.no

Publisert Oppdatert

800 g storfekjøtt , flatbiff eller mørbrad

2 ts salt

1 ts pepper

2 ss margarin eller olje til steking

1. Gni kjøttet inn med salt og pepper. Kjøttstykket kan gjerne surres med hyssing, da er det lettere å få pene skiver.

2. Brun kjøttet i margarin eller olje rundt det hele. Stikk deretter et steketermometer inn til midten av kjøttstykket.

3. Stekes i ovnen på 125° C. Når steketermometeret viser 55° C er snittflaten rød, ved 60-65° C er den rosa.

4. La kjøttet hvile i 20 minutter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv.

Roastbiff kan serveres varm med råstekte eller ovnstekte poteter, grønnsaksblanding og sjysaus eller rødvinsaus. Kald smaker den godt sammen med pepperrotkrem, waldorfsalat, pickles, rå løk, potetsalat m.m

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag