Raske middager

Fire snacks på fem minutter

Fire leveregler som redder middagen på fem minutter.

OPPSKRIFT PÅ HUMMUS: Det er godt, enkelt og passer til veldig mye.
OPPSKRIFT PÅ HUMMUS: Det er godt, enkelt og passer til veldig mye. Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Du har ikke tid til middag, sier du?

Joda, det finnes alltid en løsning som er alternativ til en blings i hånda.

Det gjelder bare å kombinere litt oppfinnsomhet med noen enkle leveregler.

1. Ha alltid litt couscous i skapet

2. Ha alltid egg i kjøleskapet

3. Ha alltid et salathode og noen friske grønnsaker

4. Ha alltid kikerter i skuffen (eller linser)

Couscous - første leveregel

Couscous lages med ved å koke vann og la couscousen svelle i tre, fire minutter. Hakk opp noen tomater, agurk, paprika så begynner det å nærme seg et decent 5-minutters måltid.

Har du fem minutter til kan du steke litt løk og hvitløk og ha i for å gi litt mer tyngde og dybde.

Egg - andre leveregel

Vipp sammen en omelett! I beskrivelsen står det at du skal bruke lang tid. Og, ja, det er den tryggeste veien til suksess. Men, når du har gjort det noen ganger, så kan du prøve deg med litt høyere varme og oppdage hvor fort du kan gjøre det. En omelett trenger bare litt ost, litt påleggsskinke og noen grønnsaker.

Salathode - trede leveregel

Har du en hodesalat er middagen straks klar. For at det skal kvalifisere for en salat trenger du kanskje en grønnsak til, sukkererter, gulrøtter, fennikel, paprika, tomat, reddiker eller noe annet. Og så er det dressing.

Kikerter - fjerde leveregel

Å lage en kjapp hummus gjør livet enklere. Kjør kikerter (ikke tørkede) sammen olje, hvitløk og litt spisskum, kanskje litt sitronsaft. Og nå har du en dipp du kan spise med rå grønnsaker.

Følg Sjuve på Facebook så får du svar på alt du lurer på om mat!

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 09/04 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også