Rask mat

Dobbelt så fort som pasta

Kos med couscous: Med denne ingrediensen i skuffen går det fort å lage mat.

Rask mat: Få ingredienser kan måle seg med couscous.

Rask mat: Få ingredienser kan måle seg med couscous. Foto: Foto: Kim Holthe/Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

Publisert Oppdatert

Det forundrer meg at det ikke har tatt helt av ennå. Couscous er så enkelt og går så fort å lage at det kan redde deg ut av tidsklemma.

Couscous er gryn av durumhvete. Det er veldig populært i hele Nord-Afrika, men er i ferd med å erobre hele verden. Det er ikke rart, så enkelt og raskt som det er å lage. Nemlig: kok opp dobbelt så mye vann som couscous, la det svelle i noen minutter. Ferdig.

Du kan smaksette det med alt mulig. Det enkleste er noen spiseskjeer olivenolje og en skvis med sitron eller lime. Du kan også vende inn smør.

Couscous tar veldig lett til seg smak. Smak til med litt koriander, cayenne, kumin og vips så fyller du rommet med eksotiske dufter.

Nedenfor finner du tre oppskrifter på couscous. Kos deg med couscous!

Kim Holthe

Kylling- og couscoussalat med urter

Her er en enkel kyllingsalat med couscous. Couscous går omtrent dobbelt så fort som pasta.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 stk Kyllingfilet

Smør, til steking

Salt og nykvernet pepper

350 g Couscous

1 ss Smør

1 bokser Cherrytomat

50 g Spinat, frisk

Mynte, frisk

Koriander, fersk

2 ss Kapers

1 stk Sitron, saft og revet skall

2 fedd Hvitløk

Olivenolje

Lam med couscous

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 ss Olivenolje

500 g Lammekjøtt, benfritt

9 dl Vann

2 stk Løk

2 fedd Hvitløk

1 g Safran

1 ts Kanel

0.5 ts Paprikapulver

1 stk Rød chili, finhakket

0.5 ts Ingefær, malt

250 g Gulrot

250 g Kålrot

500 g Couscous

1 stk Squash

250 g Bønner

1 bt Koriander

Salt

Pepper

Grillede grønnsaker på marokkansk vis

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Aubergine

2 stk Squash

1 stk Paprika, rød

1 stk Paprika, gul

1 stk Gresskar

2 stk Rødløk

1 dl Olivenolje

6 stk Tomat

1 klype Safrantråder

0.5 ts Sukker

3 ss Chilisaus

1 bokser Kikerter

3 ss Koriander

3 ss Mynte

4.5 dl Grønnsaksbuljong

Salt

Pepper, sort og nykvernet

Olje til pensling

350 g Couscous

100 g Smør, smeltet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag