Tine kjøttdeig

Prøv dette når du fryser kjøttdeig

Du har sikkert prøvd å tine kjøttdeig i en fart. Det blir sjelden vellykket.

KLEM DEN FLAT: Ta kjøttdeigen ut av pakken og klem den flat.

KLEM DEN FLAT: Ta kjøttdeigen ut av pakken og klem den flat. Foto: FOTO: Øivind Lie

Publisert Oppdatert
FLAT: En flat kjøttdeig har større overflate og tine lettere.

FLAT: En flat kjøttdeig har større overflate og tine lettere. Foto: FOTO: Øivind Lie

Kjøttdeig må du ha enten du skal lage en supergod lasagne eller ekstra saftige kjøttboller.

Problemet oppstår om du skal tine kjøttdeigen i en fart.

Gjør du det i mikroen blir den i beste fall kokt på utsiden og frossen i midten.

Legger du den i lunkent vann tar det evigheter, men prøver du dette trikset tiner du kjøttdeigen på et blunk.

Enkel fysikk

Prinsippet er såre enkelt. Du må rett og slett øke overflaten på kjøttdeigen.

Da tar den til seg mer varme når den skal tines.

Det gjør du ved å ta den ut av av pakken og over i en frysepose. Deretter klemmer du den flat, knyter igjen og legger den i fryseren.

Lunkent vann

Når du skal tine kjøttdeigen legger du den i lunkent vann. Da tiner den mens du gjør klar de andre råvarene.

Les også:

Slik steker du kjøttdeig

Quesadilla med kylling

Du baker ikke bedre brød enn dette

Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Lyst på daglig oppskrifter? Følg Sjuve på Facebook!

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag