Popping av popkorn:

Popkorn-formelen er avslørt

De triste tidene med halvpoppede og forkullede popkorn er over. Sjekk video!

Publisert Oppdatert

Gladnyheten kommer fra forskeren Ersan Karababa fra Mersin University i Tyrkia. Han har beregnet nøyaktig mengde ingredienser som gir luftige, smakfulle og optimalt poppede popkorn. Det melder forskning.no.

Karababas formel for popping av popkorn i gryte er som følger:

25 gram maiskorn + 1,1 gram salt og 4,2 gram smør

I tillegg kan du ha oppi 0,3 gram natron (natriumbikarbonat) for ekstra effekt.

Karababa forsket også på mikropop, og hva som skulle til for å få dem best mulig. Resultatene viste at mikropop trenger mer salt og fett enn de som blir poppet i gryte. På grunn av den eksplosjonsartede varmen i mikrobølgeovner, blir mikropop heller aldri like store som popcorn i gryte.

Les mer på forskning.no

Se oppskrift på popkorn med sjokoladesaus

"Time warp" på Discovery channel

Videoen er hentet fra Discovery Channels program "Time Warp". Du ser hvordan et popcorn poppes når det filmes med et høyhastighetskamera. Den banebrytende dokumentarserien "Time Warp" på Discovery Channel begynner i disse dager.

Les også: Se hvordan et sverd kakker egget

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag