Pinnekjøtt test

Her er det beste pinnekjøttet

Vi sjekket om det var verdt å betale mye for pinnekjøtt.

TEST AV PINNEKJØTT: Vi har testet både billig og dyrt pinnekjøtt.

TEST AV PINNEKJØTT: Vi har testet både billig og dyrt pinnekjøtt. Foto: Bjørn Inge Karlsen / HM Foto Foto: HM-Foto Bjørn Inge Karlsen

Publisert Oppdatert

Testpanelet

Eivind Seiness - kokk og innehaver av Abracadabramat

Marthe Abel - Brand Manager, Arcus

Christopher Sjuve - Fagansvarlig Klikk.no/mat

Er det dyre pinnekjøttet bedre enn det billige?

Det er store prisforskjeller på pinnekjøtt i butikken. I vår test av pinnekjøtt kostet det dyreste pinnekjøttet 249 KR pr kilo (fra Tind). Det billigste kostet 93,90 (Grilstad).

Vår test viser at det er større forskjeller enn smakspanelet antok på forhånd.

Det viser seg at pinnekjøtt fra de dyreste produsentene gjør det bedre enn de billige.

Les også: Vi testet all akevitten

Les også: Her er vårt test av juleølet

Share

Testmetodikk

Pinnekjøttet ble vannet ut etter anvisning på pakningen. Alt pinnekjøttet ble dampet i tre timer (i hver sine kjeler).

Smakspanelet fikk servert pinnekjøttet uten tilbehør. De fikk ikke vite hvilket pinnekjøtt som ble servert.

Panelet ga poeng for utseende, duft, smak og konsistens på en skala fra 1-10. De ulike kriteriene ble vektet på følgende måte:

10 for utseende

20 for duft

50 for smak

20 for konsistens (saftighet)

Vi tok ikke hensyn til pris i denne testen. Et poeng var å sjekke om det dyre pinnekjøttet var bedre enn det billige. Derfor valgte vi ut de to dyreste og de to billigste i de vanligste butikkene. I tillegg tok vi en i midtsjiktet (Gilde) som referanse.

Les også: Dette er den sunneste yoghurten

Les også: Ni råd for en lykkelig barndom

Meld deg på nyhetsbrev fra Klikk/mat!

Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag