Pannekaker til middag

Pannekaker til middag

Tenk på pannekaker som en erstatning for poteter, ris eller pasta, og du får uante muligheter for en deilig middag.

TIL MIDDAG: Har du flesk i pannekakene dine, kan du servere dem til middag.
TIL MIDDAG: Har du flesk i pannekakene dine, kan du servere dem til middag. Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Når man skriver om mat, er det spesielt ett ord på engelsk man savner på norsk: savoury. Dette betyr appetittvekkende, men inkluderer ikke søte ting som kaker, desserter og snop. Savoury brukes kun om ting som er enten salte, sure, bitre eller umami (den femte smaken), altså ting vi vanligvis forbinder med forretter og hovedretter i et måltid. Noen har prøvd seg med "saltmat" som et norsk uttrykk, men det både ser og høres litt stusselig ut.

"Savoury" pannekaker

Vi har lett for å tenke på pannekaker som søte greier, som passer best til dessert. Men fleskepannekaker er jo en gammel klassiker, og her står flesket for det salte, "savoury" elementet, som gjør at du kan servere pannekakene til middag.

Du kan i det hele tatt se på pannekaker som en erstatning for poteter, ris eller pasta, eller, for den saks skyld, tacolefser, og da åpner det seg uante muligheter for spennende varianter av middagspannekaker med forskjellige typer tilbehør.

Spreke oppskrifter

Nedenfor har vi lagt ved et knippe fine oppskrifter på både fleskepannekaker og andre "savoury" varianter. Og skulle du få lyst på en søt variant av pannekaker til enten frokost eller dessert, må du få med deg våre oppskrifter på amerikanske pannekaker.

Denne saken ble første gang publisert 19/06 2017, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også