Pannekaker oppskrift

Pannekaker med ny topp

Med denne oppskriften kan også jeg spise pannekaker.

Sist oppdatert

- Hva er det til middag i dag, mamma?

- Pannekaker!

- Å nei, sa den utakknemlige gutten som ikke klarte å skjule skuffelsen.

Jeg synes middag var trist uten saus og poteter. Antagelig ble jeg bortskjemt, for er det en ting moren min kan, så er det å lage middagsmat. I strie strømmer kom det ferskt kjøtt og suppe, kjøttkaker med kålstuing og karbonader med løk ut fra kjøkkenet. Sammenlignet med all denne gode maten, kom de tynne lefsene dårlig ut.

Pannekaker til middag?

Den dag i dag spiser jeg ikke pannekaker til middag. Pannekaker er dessert for meg. Jeg har laget en variant med eple som jeg liker godt, men nå i sommer kom jeg over en ny, kul variant.

Og det skjer når du minst venter det; I gamlebyen, i et trangt, avlangt lokale på den italienske øya står det tre stykker og steker pannekaker. Det så ikke ut som om de har gjort annet enn å drikke rom og stekepannekaker siden siste halvdel av 80-tallet.

De serverte dem med mange ulike smaker, men det føltes liksom naturlig å prøve den med brennevin. Så vi gikk for varianten med Grand Marnier og banan. Høres rart ut? Ja, det høres merkelig ut, men jeg forsikrer deg om at du ikke blir skuffet om du prøver denne kameraten.

Oppskriften finner du nedenfor!

(Over 14.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du pesto

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du ostebrød

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Denne saken ble første gang publisert 28/08 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også