DAGENS MIDDAGSTIPS:

Ovnsbakt laks

MIDDAGSTIPS: Ovnsbakt laks.

MIDDAGSTIPS: Ovnsbakt laks. Foto: Foto: Opplysningskontoret for meieriprodukter/Eva Brænd

Publisert Oppdatert

Ovnsbakt laks

800 g skinnfri laksefilet

1 ss smør

2 stk. sitron

2 dl crème fraîche

Stekes i ovn på øverste rille. Ca 175 grader i ca 15 minutter.

Skjær fileten i 8 like store stykker. Strø litt salt over stykkene på begge sider.

Legg stykkene i en smurt ildfast form. Del en sitron på langs. Skjær halvdelene i skiver som legges mellom laksestykkene. Riv skallet av den andre sitonen og dryss det over fisken. Klipp persillen grovt og dryss den over fisken. Ha ca. 1 ss crème fraîche på hvert laksestykke. Settes i stekeovn,øverste rille, ca 175 grader. Stekes ca 15 minutter, til fisken er gjennomstekt.

Server gjerne lakseretten med en salat, f. eks denne: Høstsalat

Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for meieriprodukter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag