Så du har ikke lyst til å tilbringe soldagen på kjøkkenet? Nei, du er kanskje mer sugen på å komme deg ut?

Turmat og piknikmat skal være enkelt.

Og ja, jeg har et par forslag til deg.

Å smekke sammen turlefser er rasende fort gjort. Ofte må man jo bare improvisere med det man har - og det ender, for min del, med stadig nye varianter. Og de er mer eller mindre vellykka.

Til ære for publikum siler jeg grovt her. De to variantene jeg oftest faller tilbake på, det er også de enkleste. Apropos enkelt: Ja, jeg kjøper ferdig tortilla. Så er det avklart. Og så avklarer også begrepet tortilla i samme slengen, så unngår vi misforståelser: bestiler du tortilla i Spania får du en omelett. I Mexico er tortilla en lefse eller lompe - og det dette vi her snakker om. Du kan bruke vanlige pølselomper også, men jeg synes ikke de er så gode til formålet.

Turlefse en

Den første først: Ost og skinke er en sikker vinner. Jeg liker absolutt røkt skinke best til det her. Jeg smører sennep på tortillaen, litt honning, et salatblad eller to, ost, skinke og noen skiver med tomat. Dette er turmat for store og små.

Turlefse to

Den andre turlefsa er med røyket laks. Først smører jeg på rømme (yoghurt funker også, faktisk) og drysser på knust koriander. Noen ganger litt soyasaus, men det er ikke nødvendig. Og så synes jeg basilikum løfter dette et godt hakk til slutt.

Har du lyst på flere ideer til turmat? Sjekk ut den supre energibaren og her er enda et par til i samme slengen.

Erik Hannemann

Turlefse

Disse turlefsene er enkle og supre.

Ingredienser:

4 stk tortillalefse

Lefse 1

4 skiver røkt skinke

2 ss sennep

1 ss honning

4 stk salatblader

1 stk tomat

4 skiver ost

Lefse 2

4 skiver røkelaks

4 ts rømme (eller yoghurt)

1 dæsj soyasaus

1 ts korianderfrø, malt (eller støtt), fåes som pulver

8 bl basilikum

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!