Oppskrifter til helgen

Tre ting som lager seg selv

Disse oppskriftene lager seg selv.

Her er oppskriften på bacalao.

Her er oppskriften på bacalao. Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

Komfyren er din beste venn. Den gjør gjerne jobben mens du pusler med andre ting.

Noen ganger kan det være moro å lage mat med mange elementer, legge opp på tallerken og dandere lekkert. Men, andre ganger har man lyst til at maten skal lage seg selv.

Les også: Dette apparatet gir perfekt kaffe

Les også: Slik har du ikke laget eplekake før

Tre forslag

Jeg har tre forslag i den kategorien. Den første er en kylling med 40 hvitløksfedd. Dersom du ikke har laget kylling med så mye hvitløk høres det kanskje voldsomt ut. Da skal du vite at all aggressiviteten i hvitløken forsvinner når den bakes. Den blir sødmefyll som varm vårdag. Sausen lages av hvitløken, crème fraîche og en stavmikser.

Det andre forslaget er bacalao. Det er forbløffende enkelt å lage - nesten som får-i-kål. Legg alle ingrediensene i gryten, sett på og vent til den er ferdig. Mat kan neppe bli enklere.

Vilt og viltsmaker hører høsten til. Derfor er tredje forslag en reinsdyrgryte. Jeg bruker reinsdyrskav som er det billigste reinsdyrkjøttet. Ikke dermed sagt at det er så billig - men du får mye smak for pengene.

Les også: Min sjokoladehelg

Del saken med andre på Facebook!

Her er oppskriftene!

Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Peter Berg

Kylling med 40 hvitløkfedd

Det høres mye ut med 40 hvitløkfedd, men når de bakes i ovnen som her blir de søte og myke og de mister stinget som fersk hvitløk her. Dersom du har en potetpresse slipper du å skrelle alle feddene først. Det går også ann å presse feddene gjennom en metalsikt, men det kan være litt vrient.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Kylling

Rosmarin

Timiankvist

40 stk Hvitløksfedd

3 ss Crème fraîche

Olje

Salt og pepper

Erik Hannemann

Bacalao

Her er Christopher Sjuves oppskrift på bacalao. Han er raus med oljen!

Se hele oppskriften

Til 8 porsjoner

600 g Klippfisk

1 kg Løk

1 kg Poteter

2 stk Chili

3 bokser Tomat

10 stk Pepperkorn

1 stk Hvitløk

2 stk Laurbærblad

20 stk Oliven, sorte

200 g Paprika

2 dl Olivenolje

Erik Hannemann

Finnbiff (reinsdyrgryte)

Denne gryta er laget på reinsdyrskav, det billigste kjøttet.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

500 g Reinsdyrskav

1 stk Løk

3 ts Mel

500 g Poteter

2 stk Gulrøtter

2 stk Persillerøtter

1 dl Tørket sopp

1 stk Hvitløk

2 dl Kremfløte

50 g Brunost

1 ss Solbær

Salt og pepper

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag