Oppskrifter til helgen

Tre ting som lager seg selv

Disse oppskriftene lager seg selv.

Her er oppskriften på bacalao.
Her er oppskriften på bacalao. Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Komfyren er din beste venn. Den gjør gjerne jobben mens du pusler med andre ting.

Noen ganger kan det være moro å lage mat med mange elementer, legge opp på tallerken og dandere lekkert. Men, andre ganger har man lyst til at maten skal lage seg selv.

Les også: Dette apparatet gir perfekt kaffe

Les også: Slik har du ikke laget eplekake før

Tre forslag

Jeg har tre forslag i den kategorien. Den første er en kylling med 40 hvitløksfedd. Dersom du ikke har laget kylling med så mye hvitløk høres det kanskje voldsomt ut. Da skal du vite at all aggressiviteten i hvitløken forsvinner når den bakes. Den blir sødmefyll som varm vårdag. Sausen lages av hvitløken, crème fraîche og en stavmikser.

Det andre forslaget er bacalao. Det er forbløffende enkelt å lage - nesten som får-i-kål. Legg alle ingrediensene i gryten, sett på og vent til den er ferdig. Mat kan neppe bli enklere.

Vilt og viltsmaker hører høsten til. Derfor er tredje forslag en reinsdyrgryte. Jeg bruker reinsdyrskav som er det billigste reinsdyrkjøttet. Ikke dermed sagt at det er så billig - men du får mye smak for pengene.

Les også: Min sjokoladehelg

Del saken med andre på Facebook!

Her er oppskriftene!

Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Denne saken ble første gang publisert 11/10 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også