Oppskrifter til helgen

Helgematen som gjør deg glad

Snacks til forrett, det smarte trikset som hovedrett og troikakake til dessert? Jepp, det helg.

Publisert Oppdatert

Ah! Som jeg gleder meg til å trekke skinnet av den nydelige fisken! Å se det saftige kjøttet glinse mot meg er det store høydepunktet denne helgen. Det vet jeg allerede nå. Og tanken på å skli dette kjøttet av beina gjør meg sulten. For den som ikke vet hva jeg snakker om - sjekk denne videoen (litt ned i saken).

Forretter

Men, før vi kommer til fisken er det litt småsnacks. Det første jeg skal gjøre er å lage en superenkel blomkålsuppe med blomkål som jeg koker mør, siler og kjører glatt med fløte og krydrer med litt pepper og muskat. Den serveres i små espressokopper (bytt ut erter med blomkål i denne oppskriften, så er du på sporet).

Så har jeg tenkt å kjøpe ett eneste kamskjell. Og det serveres med dillolje på denne måten. Til slutt skal jeg riste noen nøtter og blande med soyasaus (oppskrift nedenfor). Da har jeg varme, eleganse og knask - slett ikke verst til å være en start.

Fisk til hovedrett

Så var det fisken! Jeg har en barnslig glede av å blande saltet med litt vann slik at jeg kan forme det (omtrent som å lage sandslott). Fisken tar under en halvtime i ovnen, men hva med tilbehøret? Ikke noe fancy. Men, jeg kunne tenke meg å lage hasselbackpoteter. De trenger litt lengre tid i ovnen. Det betyr at potetene må inn i ovnen omtrent en halvtime før fisken.

Og jeg skal ikke gjøre det vanskeligere enn at jeg lager en salat, en enkel en.

Dessert

Når jeg lager denne troikakaken har jeg noe å glede meg til hele helgen - og noe å by gjestene om jeg skulle få besøk. Den tar litt tid å lage (sjokolade skal smeltes, stå skal den stivne - samme med geléen). Derfor er det lurt å begynne med å lage desserten.

Med det ønsker jeg en riktig god helg!

Klikk her og bli inspirert - hver fredag!

Følg Sjuve på Facebook så får du svar på alt de lurer på om mat!

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 5000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Ristede nøtter med soya

En enkel snacks med nøtter du kan kose deg med.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 dl Nøtt

4 ss Soyasaus

Salt

Erik Hannemann

Saltbakt fisk

Det er så superduperenkelt at det er en lek! Prøv gjerne med fjellaure.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Ørret

1 kg Salt, grovt

1 dl Vann

Øystein Westlie

Troikakonfekt

Troikakake er ikke vanskelig å lage. Om det blir godt? Gjett 'a!

Se hele oppskriften

Ingredienser:

300 g Sjokolade, mørk

1 pk Bringebærgelé

2.5 dl Vann, kokende

1 ss Hvetemel

100 g Sjokolade

100 g Marsipan

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag