Oppskrifter til helgen

Oppskrifter som gjør helgen god

De tre enkle oppskriftene du trenger.

Sist oppdatert

En ny, herlig helgemeny er snekret sammen! Den braker løs med en kul og god forrett. Hovedingrediens? Erter. Skremt? Det er det ingen grunn til. For denne superraske ertesuppa full av deilig kyllingbuljong og parmesan.

Den kan selvsagt serveres som en vanlig suppe, men det morsomt å servere den i glass, gjerne drammeglass, med en teskje ved siden av.

Hovedrett

Hovedretten er kylling. Og utfordringen er som vanlig å få den til å smake godt. Denne metoden er relativt brutal; først banker du kyllingbrystet flatere og større, så legger du ost og skinke på og bretter sammen før den stekes.

Tilbehør? Det blir aldri feil med en skikkelig potetmos. Men det er mange ting du kan lage til denne kyllingen. Har du lyst på et sunt alternativ kan du prøve denne gulrot- og valnøttsalaten. Ikke det? Da har vi heldigvis løk- og soppstuingen som passer til nær sagt alt.

Dessert

Til dessert har plukket fram en uforlignelig klassiker, nemlig karamellpudding. Det er lettere å lage en mammaen din vil innbille deg. Har du lyst på en herlig saus til er det vanskelig å velge. Karamellsaus er et opplagt valg, men hvorfor ikke prøve med en bærsaus til?

Da skulle menyen være satt. Ha en velsmakende helg!

 

Les også:

De beste, billige rødvinene

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Ertesuppeshots

Den her er ypperlig og morsom som forrett. Med noen trøffeloljedråper er det veldig få som kan motstå den her... Det er altså en ertesuppe i kul forkledning.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Sjalottløk

1 dl Fløte

150 g Erter

1 ss Kyllingbuljong

Trøffelolje

20 g Parmesan

Vann

Olje til pensling

Erik Hannemann

Banket kylling med cheddar og skinke

Dette er en genial måte å banke litt smak inn i kyllingen på.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

4 stk Kyllingbryst

4 skiver Cheddar

4 skiver Parmaskinke

Sitronpepper

Salt og pepper

Erik Hannemann

Karamellpudding

Her er oppskriften på klassisk karamellpudding.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

3 dl Sukker

6 dl Kremfløte

3 dl Melk

8 stk Egg

1 stk Vaniljestang

1 dl Sukker

Denne saken ble første gang publisert 03/09 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også