Oppskrifter til helgen
Oppskrifter som gjør helgen god
De tre enkle oppskriftene du trenger.
En ny, herlig helgemeny er snekret sammen! Den braker løs med en kul og god forrett. Hovedingrediens? Erter. Skremt? Det er det ingen grunn til. For denne superraske ertesuppa full av deilig kyllingbuljong og parmesan.
Den kan selvsagt serveres som en vanlig suppe, men det morsomt å servere den i glass, gjerne drammeglass, med en teskje ved siden av.
Hovedrett
Hovedretten er kylling. Og utfordringen er som vanlig å få den til å smake godt. Denne metoden er relativt brutal; først banker du kyllingbrystet flatere og større, så legger du ost og skinke på og bretter sammen før den stekes.
Tilbehør? Det blir aldri feil med en skikkelig potetmos. Men det er mange ting du kan lage til denne kyllingen. Har du lyst på et sunt alternativ kan du prøve denne gulrot- og valnøttsalaten. Ikke det? Da har vi heldigvis løk- og soppstuingen som passer til nær sagt alt.
Dessert
Til dessert har plukket fram en uforlignelig klassiker, nemlig karamellpudding. Det er lettere å lage en mammaen din vil innbille deg. Har du lyst på en herlig saus til er det vanskelig å velge. Karamellsaus er et opplagt valg, men hvorfor ikke prøve med en bærsaus til?
Da skulle menyen være satt. Ha en velsmakende helg!
Les også:
Slik blir kyllingen skikkelig saftig
- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette
Slik lager du perfekte brownies
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Ertesuppeshots
Den her er ypperlig og morsom som forrett. Med noen trøffeloljedråper er det veldig få som kan motstå den her... Det er altså en ertesuppe i kul forkledning.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
1 stk Sjalottløk
1 dl Fløte
150 g Erter
1 ss Kyllingbuljong
Trøffelolje
20 g Parmesan
Vann
Olje til pensling
Banket kylling med cheddar og skinke
Dette er en genial måte å banke litt smak inn i kyllingen på.
Se hele oppskriftenIngredienser:
4 stk Kyllingbryst
4 skiver Cheddar
4 skiver Parmaskinke
Sitronpepper
Salt og pepper
Ingredienser:
3 dl Sukker
6 dl Kremfløte
3 dl Melk
8 stk Egg
1 stk Vaniljestang
1 dl Sukker
Denne saken ble første gang publisert 03/09 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.