Oppskrifter til helgen

Helgemenyen

Her kommer ukens deiligste helgemeny...

Sist oppdatert

I helgen skal det smake!

Og her kommer en rykende fersk helgemeny. Den har de ingrediensene den skal: Litt nytt, litt spennende og utrolig godt.

Forrett

Forretten denne helgen er saltbakt fisk. - Hæ? Det har aldri laget!

Da er det på tide! For makan til saftig fisk er det nesten umulig å få uten å bruke denne teknikken (Les mer saltbaking her). Operasjonen er såre enkel: Dekk fisken med salt og bak den i ovnen i omtrent en halvtime.

Del opp fisken og servér den helt enkelt med litt godt kryddersmør.og kanskje noen finsnittede sukkererter.

Hovedrett

Hovedretten er det som jeg, i alle beskjedenhet, har lurt på om er Norges beste viltgryte. (Se video her). Du kan gjerne bytte ut viltkjøttet med vanlig oksekjøtt og ellers følge oppskriften.

Hemmeligheten ligger i det lille under: Litt brunost og litt chèvre (geitost) i terninger som du legger i bunnen av skåla.

Dessert

Jeg kan nesten ikke få anbefalt denne iskremen sterkt nok. Det er imidlertid et forbehold: Du må elske sjokolade. Iskremen er nesten svart av sjokolade og da må du elske det for å like det.

Og til slutt: Her finner du Vinmonopolets ti beste rødviner til under 120 kroner!

Ha en god og smakfull helg!

Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 3900!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du pesto

10 oppskrifter med kjøttdeig

Smaken av Mexico på rekordtid

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Saltbakt fisk

Det er så superduperenkelt at det er en lek! Prøv gjerne med fjellaure.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Ørret

1 kg Salt, grovt

1 dl Vann

Erik Hannemann

Viltgryte med rognebærgelé og geitost

Enten du går på jakt i skogen eller butikken er denne oppskriften perfekt når du skal kose deg med en saftig, varm og fyldig viltgryte.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 dl Tørket sopp

2 dl Madeira

1 ss Sennepspulver

600 g Viltkjøtt

3 stk Sjalottløk

1 stk Purre

2 stk Gulrøtter

2 stk Persillerøtter

2 stilker Stangselleri

2 skiver Bacon

2 fedd Hvitløk

1.5 l Viltbuljong

2 ss Rognebærgelé

2 dl Kremfløte

150 g Chèvre

100 g Brunost

Salt og pepper

Smør til steking

Foto: Christopher Sjuve

Mørk sjokoladeis

Det gjelder å bruke nok sjokolade...

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

1 stk Vaniljestang

3 stk Eggeplomme

150 g Sukker

2 dl Melk

2 dl Kremfløte

250 g Sjokolade, mørk

Denne saken ble første gang publisert 21/01 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også